Broadcom kupuje Qualcomm za više od 100 milijardi dolara

Broadcom i Qualcomm, dva najveća proizvođača čipova, bi, prema pisanju Bloomberg-a, uskoro mogli da postanu jedna kompanija. Naime, Broadcom planira da ponudi više od 100 milijardi dolara za Qualcomm, kažu izvori koji su upoznati sa temom.

PCPress.rs Image

Očekuje se da će ovaj potez dodatno da učvrsti tržište, budući da Qualcomm trenutno završava akviziciju NXP Semiconductor-a, kompanije koja je pre par godina preuzela Freescale Semiconductor. Broadcom je, u međuvremenu, i sam pretrpeo određene promene, te je kompanija, trenutno poznata pod imenom Broadcom Limited, ranije bila Broadcom Corporation dok je nije preuzela kompanija Avago Technologies iz Singapura. Ove nedelje su iz kompanije najavili da sedište ponovo vraćaju u Sjedinjene Američke Države, te će taj povratak značiti 20 milijardi prihoda za ovu zemlju na godišnjem nivou.

Jasno je da u poslovanju Qualcomm-a i Broadcom-a ima velikih poklapanja, te će spajanje ove dve kompanije dovesti do ujedinjenja ogromnih potencijala koje imaju, te će pod isti krov dovesti stručnjake koji će moći da ujedine svoje intelektualne snage.

Pročitajte i:  Qualcomm 18. marta predstavlja nove čipove

Izvor: Liliputing

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,