ePlaneta

Budući Android donosi izvornu podršku za “zarez” na ekranu

Google je odlučio da od sledeće verzije Androida uvede izvornu podršku za zarez na ekranu, poput onog na iPhone X uređaju, od čega Apple kako se čini želi da odustane. Koliko je pažnje privukao taj detalj govori i činjenica da su developeri napravili aplikaciju koja vam zamrači deo ekrana kao kod iPhone X kako bi korisnici Androida imali isti ugođaj, te da se ne bi osećali zapostavljeno.

PCPress.rs Image

Što se tiče naziva pretpostavka je da će se zvati Android Pi (Pie). Međutim, prema trenutnim glasinama Android 9.0 se razvija pod radnim nazivom, Pistachio Ice Cream, a zvaničnu potvrdu možemo da očekujemo negde u avgustu ako je suditi prema poslednje dve verzije Androida, Nougat-u i Oreo-u kada bi trebalo da stigne Android 9.0.

Izvor dalje navodi kako će Android 9.0 imati još bolju integraciju sa Google Assistant-om koja će omogućiti i drugim developerima njegovo korišćenje u vlastitim aplikacijama. Zatim, spominju se optimizacije radi uštede baterije, izvorna podrška za rad s više ekrana kao i podrška za savitljive ekrane.

Pročitajte i:  Apple uvodi funkciju preslikavanja iPhone-a na macOS Sequoia

Izvor: GSMArena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,