BIZIT plus

Budući Apple telefoni možda neće imati slot za SIM karticu

Nezvanične informacije ukazuju da će neki od budućih iPhone modela imati samo eSIM kartice. U dokumentu koji je procureo u javnost, za koji se pominje da „izgleda legitimno“, Apple savetuje američke mobilne operatere da se pripreme za lansiranje eSIM telefona, koje će se desiti već od septembra 2022. godine.

eSIM

Kao deo tranzicije, očekuje se da će neki od mobilnih operatera uskoro početi da prodaju pojedine iPhone 13 modele bez nano SIM slota. Inače, na Apple-ovom sajtu već se prodaju telefoni koje korisnici mogu da aktiviraju upotrebom eSIM-a, povezivanjem telefona na Wi-Fi mrežu i praćenjem on-screen instrukcija.

Dajući rok do septembra sledeće godine, moguće je da Apple planira da do tog perioda fizički ukloni SIM slot već u iPhone 14 modelima, a ne u iPhone 15 modelima, kako je ranije bilo nagoveštaja.

Inače, eSIM je digitalna verzija SIM kartice, koja korisnicima omogućava sve funkcije kao i da u telefonu imaju klasičnu SIM karticu. Međutim, eSIM servis još uvek nije dostupan u svim državama, pa će Apple sigurno još neko vreme praviti i modele sa klasičnim SIM slotom. Prihvatanje eSIM-a je sve brže i sada već više od 100 mobilnih operatera nudi ovaj servis kao deo standardne usluge.

Pročitajte i:  Sud EU je odbacio pokušaj TikToka da zaustavi DMA antimonopolska pravila 

iPhone 13 već podržava višestruke eSIM profile, što znači da korisnici mogu da budu pretplaćeni na različite mobilne planove i da se softverski prebacuju s jednog na drugi.

Izvor: MacRumors

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , , ,