PC Press - Backup obavezno!

Budući Pixel telefoni neće imati neograničen Google Photos bekap

Već smo pisali o tome da je Google objavio da više neće podržavati neograničeno besplatno skladište fotografija visokog kvaliteta u Google Photos. Od 1. juna 2021. godine, korisnici će moći samo da koriste 15GB besplatnog skladišta koji se dobijaju uz Google nalog.

Ipak, iz kompanije su naveli da će Pixel telefoni biti izuzeti od novih promena. Tako bi korisnici koji imaju Pixel 5 uređaje i starije, mogli da nastave da koriste skladište za slike visokog kvaliteta. To je bio odličan potez Google-a, kako bi napravio dodatnu vrednost za svoje uređaje u očima potencijalnih kupaca. Međutim, izgleda da to neće biti ponuđeno kao opcija i kod novih Google Pixel  telefona.

Prema IT magazinu Android Central, kada sledeći Google telefon bude izašao, za otpremanje fotografija će biti određeno istih 15GB koji dolaze uz svaki Google nalog. Poput ostalih, kada se taj prostor popuni, korisnicima biti predložena Google One pretplata koja počinje od 2 dolara za 100GB, a sada ćete uz nju dobiti i Google VPN i dodatne mogućnosti uređivanja fotgrafija u Google Photos.

Pročitajte i:  Google Assistant: Spas od muzike za čekanje

Pretpostavka je da će zbog toga porasti cena starijim Google Pixel uređajima na sajtovima koji prodaju polovnu tehniku.

Izvor: xda-developers

Facebook komentari:
PC Press - Telefoni, leto 2020

Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.