Budućnost je stigla – gejming laptopovi su primamljiviji nego ikad pre

Nekada je važilo pravilo da pravi gejemeri kupuju samo ozbiljne desktop mašine sa moćnim grafičkim karticama, ozbiljnim hlađenjem i jakim napajanjima. Međutim, kako se NVIDIA serija 10 pojavila na laptopovima sa identičnim karakteristikama kao i na desktopu, mnogima su prenosni računari postali sasvim adekvatna alternativa.

PCPress.rs Image

Trenutno na tržištu desktop računara, a pre svega grafičkih kartica, vlada pometnja izazvana kriptovalutama, tako da prosečan gejmer danas mora da izdvoji i po nekoliko stotina evra više za grafičku kartu za igranje u Full HD rezoluciji, nego što je recimo bio slučaj pre par godina, što je skoro pa nezapamćeno u IT svetu. Sa druge strane, laptopovi nisu pogođeni ovom problematikom i njihove cene su iste ako ne i niže nego što su bile pre godinu dana. Kada se sve ovo uzme u obzir, iz gejmerske perspektive desktop sličnih performansi kao i laptop košta možda neznatno manje. Pri tom, laptop ima i brojne druge pogodnosti, kao što su mobilnost i nesmetan rad u slučaju nestanka struje. Pored toga, uvek možete koristiti eksterni monitor, ako imate određenu lokaciju na kojoj se stalno igrate. Periferije naravno isto nisu problem, jer ćete svakako koristiti iste i na desktopu i laptopu.

Pročitajte i:  Nvidia grafičke kartice pokrenule AI revoluciju  

PCPress.rs Image

Na polju gejmerskih laptopova se svakako ističe ASUS ROG serija koja je prilagođena specifičnim potrebama gejmera i koja tradicionalno važi za sam vrh ponude gejmerskih laptopova. Mnogi ne znaju da je ASUS broj 1 u svetu, kada su gejmerski laptopovi u pitanju. Upravo kod nas je pionirski počeo sa radom sistem dodatnih pogodnosti pod nazivom ASUS ROG Klub u koji mogu da pristupe svi koji su kupili ROG laptop nakon 1. marta 2018.

Kada ste član kluba možete skupljati i bodove, ne samo kupovinom laptopa već i kupovinom ASUS ROG periferija i kasnije te iste bodove zameniti za vredne poklone i brojne druge nagrade. Članstvo u klubu vam omogućava da učestvujete na turnirima koje organizuje ASUS, da dobijete besplatne ulaznice za gejmerske događaje koje ASUS sponzoriše, učestvujete u specijalnim nagradnim igrama samo za članove kluba i da dobijate na test nove modele ASUS ROG laptopova. U svakom slučaju sada imate i još jedan dodatni motiv za kupovinu gejmerskog laptopa umesto desktopa!

PCPress.rs Image

Pored toga, ASUS je nedavno otvorio i Call centar, pa sada na jednom mestu možete dobiti sve informacije o njihovim mobilnim uređajima (laptopovima, telefonima i tabletima), kao i tehničku podršku, ako vam slučajno zatreba. Telefon call centra je 011/43-00-328, a radno vreme je radnim danima od 9 do 17 h.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,