N Central domination

Budućnost SD kartica

SD Association, telo za standardizaciju SD kartica čiji su članovi najveći svetski proizvođači memorijskih kartica, najavilo je novi, brži data-transfer interfejs, sinhronizovani SD Express, kao i SD Ultra Capacity standard koji će omogućiti kapacitete od 128 TB.

SD Express uključuje PCI Express (PCIe) i Non-Volatile Memory express (NVMe), standardni softverski interfejs za PCIe SSD-ove. Maksimalni transfer koji će se dostići novim standardom je 985 MB/s, a zajedno sa NVMe će omogućiti da se SD kartice koriste kao izmenjivi SSD-ovi. To će svakako biti interesantno širokom krugu korisnika, jer SD Ultra Capacity (SDUC) donosi ogroman skok u kapacitetu, sa 2 TB do maksimalnih 128 TB.

SD Express i SDUC su deo nove SD 7.0 specifikacije koja je pre nekoliko dana predstavljena na Mobile World Congress-u u Šangaju. SD Express će prvo biti implementiran na SDUC, SDXC i SDHC memorijskim karticama. To će omogućiti budućim karticama da se zahtevne igre i druge aplikacije pokreću direktno sa kartica, snimanje video materijala u 8K rezoluciji, kvalitetniji VR i video streaming.

SD Association je objavila whitepaper sa detaljima specifikacija, kompatibilnošću sa prethodnim standardima, kao i zahteve koji uređaji moraju da ispune da bi se dostigle maksimalne performanse novog standarda. Nove memorijske kartice kompatibilne sa SD Express standardom koristiće standardne slotove, ali će za postizanje maksimalnih performansi, i kartica i uređaj morati da podržavaju SD Express standard.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,