Data centri 2024

Bumble obustavlja uslugu u Rusiji i Belorusiji

Kompanija očekuje da će zbog sukoba izbubiti oko 20 miliona dolara prihoda.

PCPress.rs Image

Finansijski gubici zbog sukoba

Bumble se pridružio rastućoj listi američkih kompanija koje se povlače iz Rusije usred tekuće invazije te zemlje na Ukrajinu. Kompanija je objavila da prekida poslovanje u Rusiji i uklanja svoju porodicu aplikacija iz Apple i Google prodavnica aplikacija u Rusiji i Belorusiji.

Ono što je značajno u vezi sa Bumble-ovom najavom je da kompanija detaljno opisuje kako će odluka uticati na njeno poslovanje. Kompanija, poseduje i upravlja sa još dve aplikacije za upoznavanje, Badoo i Fruitz. Te aplikacije su popularne u Evropi, takođe i tamo gde Bumble predviđa da će imati najveći uticaj zbog svoje odluke.

U 2021. godini, otprilike 2,8 odsto Badoo-ovog prihoda dolazilo je iz Rusije, Ukrajine i Belorusije. Nasuprot tome, korisnici iz te tri zemlje doprineli su sa manje od 0,1 odsto prihoda koji je Bumble zaradio preko svoje glavne aplikacije iste godine. Kompanija predviđa da će zbog sukoba izgubiti oko 20 miliona dolara u fiskalnoj 2022.godini. Kompanija je zabeležila 208,2 miliona dolara prihoda u fiskalnoj 2021.godini.

Pročitajte i:  Iran lansira „domaći“ satelit za snimanje uz pomoć Rusije

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,