BIZIT plus

Holoride-ova VR tehnologija stiže u Audi vozila

Odabrani automobili sa MIB 3 infotainment sistemom kompanije će podržati sistem.

PCPress.rs Image

Virtuelna stvarnost dolazi u Audi vozila

Proizvođač automobila najavio da će podržati Holoride-ovu VR tehnologiju u vozilima od ovog leta.

U junu, odabrani Audi modeli sa MIB 3 infotainment sistemom kompanije, uključujući A4, A6, A8, Q5 i e-tron GT, će se isporučiti sa neophodnim softverom za sinhronizaciju sa slušalicama kompatibilnim sa Holoride sistemom, a kompanija planira da podrži ovaj sistem prvi put u Nemačkoj, Velikoj Britaniji i SAD pre nego što bude dostupan na drugim tržištima.

U središtu iskustva je nešto što Holoride naziva „Elastični sadržaj“. Kada putnici igraju interaktivni video ili igricu, iskustvo se prilagođava pokretima automobila. Dakle, recimo da igrate nešto što uključuje svemirsku letelicu. Kada vozilo ubrza, ubrzaće i svemirski brod. Na taj način, ne samo da je iskustvo impresivnije, već je i manje verovatno da će dovesti do mučnine tokom kretanja, navodi Holoride.

Holoride je proizašao iz Audija, ali sistem startup-a je agresivan prema brendu, što znači da drugi proizvođači automobila imaju opciju da podrže tehnologiju u svom vozilu. Softver za pravljenje sadržaja Holoride je takođe otvorenog koda.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: