BIZIT plus

Canon predstavio dva nova PIXMA multifunkcionalca

PCPress.rs ImageCanon predstavlja dva nova inkdžet PIXMA modela „sve u jednom“ namenjena kućnim kancelarijama. Modeli PIXMA MX320 i PIXMA MX330, karakterističnog i savremenog dizajna – koji zamenjuju modele PIXMA MX300 i PIXMA MX310, respektivno – nude raznovrsne funkcionalnosti: štampanje, kopiranje, skeniranje, slanje faksa i mehanizam za automatsko povlačenje dokumenata (ADF), u cenovnom rangu idealnom za one koji prvi put kupuju uređaj ovog tipa ili kupce kojima je cena presudna. Model PIXMA MX330, povrh opsežnih mogućnosti modela PIXMA MX320, ima i TFT ekran od 4.5cm (1.8”) i još nekoliko dodatnih funkcija kopiranja.

Brz, detaljan i precizan

Oba modela mogu da se koriste za različite namene skeniranja i kopiranja. Maksimalna rezolucija skeniranja od 1200dpi omogućava modelima PIXMA MX320 i PIXMA MX330 detaljno skeniranje fotografija za potrebe uveličavanja. Veća količina dokumenata se lakše skenira i kopira zahvaljujući mehanizmu za automatsko povlačenje dokumenata kapaciteta 30 stranica (ADF).

Napredna Canon tehnologija kopiranja obezbeđuje vernu reprodukciju i precizno uparivanje boja. Kod kopiranja višestranih dokumenata mogu se izabrati opcije sortiranog kopiranja, kopiranja „2-na-1“ i „4-na-1“, koje štede papir i vreme. Korisnici takođe mogu brzo da kreiraju i prenosivu, digitalnu verziju dokumenta ili fotografije, skeniranjem i čuvanjem direktno na USB stiku.

Pročitajte i:  PC Press video: DMS - Ekološki autoput za dokumenta, Nenad Solujić, Docloop

Prefinjen dizajn proizvoda

Modeli PIXMA MX320 i PIXMA MX330 imaju novi sofisticiran dizajn. Mehanizam za automatsko povlačenje dokumenata i kontrolni ekran sada su potpuno integrisani u gornji poklopac uređaja što obezbeđuje jednostavan i lak pristup svim funkcijama u svakom trenutku.

Faks „Super G3“

Oba modela imaju „Super G3“ faks velike brzine. Bez obzira da li se koriste kao samostalni faks-uređaj ili u spoju sa računarom, omogućavaju prenos mono ili kolor dokumenata brzinom prenosa podataka od 33.6kbps. U sprezi sa ADF-om, jednostavno se šalju i faksovi sa više strana.

Korisnici takođe mogu da memorišu do dvadeset brojeva faksa za brzo biranje, da šalju faks velikom broju različitih primaoca sa sekvencijalnim prenosom, i iskoriste nekoliko poboljšanih sigurnosnih karakteristika. Ako nestane papira, interna memorija faksa čuva do 50 stranica dolazećih poruka.

Superiorna brza štampa fotografija i dokumenata

Tehnologija Canon FINE kertridža pogodna je i za dokumente i fotografije zato što koristi kertridž sa crnim mastilom za superiornu štampu teksta i „CMY“ kolor-kertridž za sjajne otiske, kvaliteta foto-laboratorije i izuzetne grafike u boji.

FINE sistem istovremeno obezbeđuje i brzinu i kvalitet slika. Fotografije poput onih iz foto laboratorije, formata 10x15cm bez ivice, mogu da se odštampaju za samo 45 sekundi. Osnovne brzine štampanja dokumenata u standardu su 7.5 ipm (mono) i 4.5 ipm (u boji). Canonov sistem mastila sa četiri boje nudi rezoluciju štampe do 4800x1200dpi, a zahvaljujući kapljicama mastila zapremine 2pl otisci su živih boja, bez vidljivih zrnastih tekstura. Otisci su zaštićeni od uobičajenih uzroka bleđenja sistemom „Canon ChromaLife100+“, što daje lepe dugotrajne fotografije koje mogu da traju preko 300 godina.

Pročitajte i:  PC Press video: Korisnik ne želi da kupi vaš proizvod već rešenje za svoj problem!, Miroslav Varga

Jednostavan za korišćenje

Upotreba PIXMA MX320, kao samostalnog uređaja, omogućena je i preglednim LCD ekranom. Za više funkcija u samostalnom radu, poput kopiranja, PIXMA MX330 ima TFT ekran od 4.5cm (1.8”). Digitalni fotoaparati se lako povezuju na oba modela, direktno preko PictBridge porta sa prednje strane.

Oba modela imaju softver „Canon MP Navigator EX“ za upravljanje skeniranim slikama i dokumentima, sa opcijama jednostavne konverzije u PDF format, menjanja redosleda stranica, sigurnosne šifre za PDF, funkcijom pretraživanja po rečima i optičkim prepoznavanjem karaktera (OCR) za preko 15 jezika. Tu je takođe i softver „Canon Easy-PhotoPrint EX“, koji omogućava korisnicima da lako štampaju odlične fotografije uz pomoć funkcija poput uklanjanja efekta crvenih očiju i „Auto Photo Fix“ za automatsko poboljšavanje kvaliteta fotografija. „Korisnici u kućnim kancelarijama sve više imaju potrebe za štampanjem fotografija,“ kaže Mogens Jensen, čelnik evropskog ogranka „Canon Consumer Imaging“. „Nijedan drugi uređaj tipa ’sve-u-jednom’ ne nudi kombinaciju kancelarijske funkcionalnosti i kvaliteta otiska sa ovakvom vrednošću.“

Ključne karakteristike PIXMA MX320 i PIXMA MX330:

Pročitajte i:  PC Press slavi 29. rođendan!

– Štampanje, kopiranje, skeniranje, faks i mehanizam za automatsko povlačenje dokumenata kapaciteta 30 stranica

– Brzo štampanje dokumenata: 7.5 ipm (mono) i 4.5 ipm (kolor)

– „Quick Start“ i fioka za papir koja se lako otvara

– TFT ekran od 4.5cm (1.8”)  (samo kod PIXMA MX330)

– Rezolucija 4800x1200dpi i kapljice mastila zapremine 2pl sa tehnologijom FINE kertridža

– Verne kopije i otisci sa naprednom tehnologijom kopiranja

ChromaLife100+

– Fotografije formata 10x15cm bez ivice, kvaliteta foto laboratorije za približno 45 sekundi

– „Auto Photo Fix“ opcija sa automatskim uklanjanjem efekta crvenih očiju pomoću softvera „Canon Easy-PhotoPrint EX“

– „PictBridge“ kompatibilnost

Izvor: TVCom, PC Press

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,