Xerox još više ulaže u istraživanja

PCPress.rs ImageXerox Korporacija izjavljuje da je čvrsta posvećenost istraživanju i razvoju jedan od načina koji mogu da pomognu prolasku kroz teške ekonomske periode. Samo u prošloj godini, Xeroxu i njegovim istraživačima je odobreno 609 uslužnih patenata u SAD-u, čime se premašuje nastojanje kompanije da poveća godišnji broj odobrenih patenata za jednu trećinu. 

Izvršna direktorka za tehnologije i predsednica Xerox grupe za inovacije, Sofi Vandebrok, izjavljuje da kompanije moraju da podstiču tok linije snabdevanja inovacijama čak i u teškim ekonomskim uslovima ili će se, u suprotnom, u godinama koje dolaze suočiti sa velikim manjkom proizvoda.

„Ne možete žrtvovati sutrašnjicu kako biste spasli današnjicu. Naše investiranje u inovacije garantuje Xeroxu vodeću poziciju u našoj centralnoj delatnosti i stvara priliku za rast na novim tržištima“, rekla je Vandebrokova.. „Ovo nas, takođe, ispunjava ponosom. Broju od preko 2300 zaposlenih, bivših i sadašnjih, odobreno je pet ili više patenata, a to je izvanredno dostignuće.“

Važna otkrića u okviru patenata iz 2008. godine uključuju:

·         S.A.D. Patent br. 7,377,971 , koji pokriva suva mastila koja troše malo energije i bio je korišćen u proizvodu Phaser®  8860. Ova inovacija će, takođe, pomoći u smanjenju potrošnje energije. 

Pročitajte i:  PC Press video: Korisnik ne želi da kupi vaš proizvod već rešenje za svoj problem!, Miroslav Varga

·         S.A.D. Patent br. 7,413,842, koji pokriva naprednu tehnologiju emulzione agregacije (EA) tonera koja je omogućila proširenje upotrebe EA tonera do vrhunskih kancelarijskih proizvoda. EA toner stvara bolji kvalitet slike, ima viši stepen pouzdanosti i smanjenu upotrebu tonera u proizvodnom procesu koji štedi energiju. Stranice odštampane pomoću EA tonera koriste 40% do 50% manje materijala u odnosu na konvencionalni toner.

·         S.A.D. Patent br. 7,382,993, koji predlaže metod za kontrolisanje ujednačenosti kvaliteta slike između pogona za štampanje koji rade istovremeno. Ova tehnologija poboljšava ujednačenost reprodukcije tonera u svim uređajima u Xerox Nuvera® proizvodnom sistemu. 

·         S.A.D. Patent br 7,370,034, koji je osnova za TrueMatch Search and Retrieval, omogućava korisnicima da skeniraju dokument, zatim da lociraju i pošalju korespondentne elektronske verzije na svoj nalog e-pošte i odštampaju svežu kopiju.

Patenti iz 2008. godine uključuju i 18 patenata dodeljenih Dr. Piteru Kazmajeru, hemičaru i menadžeru New Materials Design grupe u Xeroxovom istraživačkom centru u Kanadi. Kazmajer je jedan od samo 18 Xeroxovih izumitelja koji su dostigli elitnu prekretnicu od 100 patenata, završivši 2008. godinu sa 101 patentom. Nekoliko Kazmajerovih skorašnjih patenata, uključivši i njegov stoti, odnose se na Xeroxov projekat papira sa koga je moguće brisanje, koji će konačno da smanji količinu papira koji se koristi jer će odštampane slike da traju samo jedan dan, tako da se papir može koristiti iznova i iznova.

Pročitajte i:  Upotrebljen minijaturni stimulator mozga

Ukupni broj patenata uključuje i one dodeljene centru za istraživanje Palo Alto Research Center Inc. i kompaniji XMPie, podružnicama koje su u potpunosti u vlasništvu Xerox Korporacije. U kombinaciji sa firmom koja je Xeroxov partner na bazi zajedničkih ulaganja u Japanu, Fuji Xerox Co. Ltd., sveukupni zbir patenata Xerox grupe iznosi više od 940 patenata. Ove dve kompanije strateški vrše koordinaciju svojih istraživanja. Zajedno, Xerox i Fuji Xerox investiraju oko 1,5 milijardi USD godišnje u istraživanja, razvoj i inženjering. 

U 2008. godini Xerox je uveo 29 novih proizvoda, osvojivši više od 230 nagrada širom sveta. Ova kompanija trenutno ima više od 8900 aktivnih patenata SAD-u, a odobreno joj je više od 55.000 patenata širom sveta otkada je kompanija osnovana.

Xerox Korporacija upravlja centrima za istraživanje i tehnologiju u SAD-u, Kanadi i Evropi koji rade na poslovima iz oblasti nauke o bojama, digitalne obrade slika, računarskih metoda, radne prakse, nauke o sistemima, materijalima i drugim disciplinama vezanim za Xeroxovu ekspertizu u štampanju i upravljanju dokumentima. Ova kompanija dosledno ugrađuje svoje pronalaske u poslovanje tako što ih integriše u svoje proizvode i rešenja i koristi ih kao osnovu za nove poslove ili ih licencira ili prodaje drugim firmama. Više informacija možete naći na stranici www.xerox.com/innovation.

Pročitajte i:  88 procenata besplatnih Android VPN-ova nije bezbedno za upotrebu

Izvor: New Moment, PC Press

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,