Canon predstavio novi objektiv EF 50mm f/1.8 STM

Canon je danas predstavio EF 50mm f/1.8 STM, novi objektiv fiksne žarišne daljine, koji omogućava fotografisanje objekata koji „iskaču“ iz scene i omogućavaju poseban utisak sa zamućenjem pozadine. Naslednik neverovatno popularnog modela EF 50mm f/1.8 II i savršen drugi objektiv za sve koji žele da podignu svoje fotografije na viši nivo, EF 50mm F/1.8 STM izvanredan je pri snimanju portreta, fotografija u okruženju s niskim nivoom osvetljenja i za dodavanje umetničkog utiska svakodnevnim predmetima i scenama, zahvaljujući maksimalnom otvoru objektiva f/1.8 i žarišnoj daljini od 50 mm.

EF 50mm f1 8 STM_Slant_without_cap

EF 50mm f/1.8 STM donosi poboljšani dizajn, Canonov premaz Super Spectra, blendu sa sedam listića i tehnologiju STM za glatko, gotovo nečujno fokusiranje. Kompaktan, lagan i povoljan, EF 50mm f/1.8 STM je dobrodošao dodatak fotografskoj torbi za sve one koji žele da zabeleže fotografije koje ostavljaju snažan utisak.

Istražite kreativne portrete i fotografisanje pri slabom osvetljenju

Sa novim objektivom jednostavno možete da zabeležite vrhunske portrete ili snažne, umetničke fotografije i video-zapise – široki otvor objektiva od maksimalno f/1.8 omogućuje preciznu kontrolu nad dubinom polja. EF 50mm f/1.8 STM vam daje kreativnu slobodu da se fokusirate na izabrani predmet fotografije i pustite da se ostatak kadra stopi u glatko zamućenu pozadinu – čime trenutno privlačite pažnju gledalaca na tačno određeno područje. Otvor pušta i više svetla u objektiv, što vam omogućava jednostavno fotografisanje u tamnijim okruženjima.

Pročitajte i:  Održan Canon Inspiration Days

Fiksna žarišna daljina od 50 mm omogućava dobijanje visokokvalitetnih rezultata, sa vidljivo poboljšanom oštrinom i kontrastom. U paru s EOS DSLR fotoaparatom sa senzorom veličine APS-C, objektiv je savršen za snimanje portreta i omogućava vam beleženje idealnih kompozicija na kojima se nalaze glava i ramena subjekta. Koristan je i kao svakodnevni standardni objektiv za DSLR fotoaparate punog kadra i sjajan za beleženje velikog broja različitih predmeta fotografije s prirodnog gledišta i iz prirodne perspektive.

Objektiv nudi najmanju udaljenost fokusiranja od svega 0,35 m, što omogućava da se još približite predmetima koje fotografišete i postignete veće uvećanje, a blenda sa 7 listića daje prekrasno zamućenje i akcente izvan fokusiranog područja. Objektiv nudi poboljšani kvalitet slike u poređenju s prethodnikom, a koristi Canonov premaz Super Spectra Coating koji smanjuje količinu unutrašnjih refleksija, kao i odbljeske i efekt ghostinga.

Savršen dodatak svakoj fotografskoj torbi

Objektiv je lagan i kompaktnog dizajna, a uz masu od svega 160 grama, lako se prenosi u bilo kojoj fotografskoj torbi, čiju ukupnu masu povećava tek neznatno. Novi dizajn u skladu je s Canonovim EOS DSLR aparatima za početnike i srednje napredne korisnike, a novi metalni navoj omogućava izdržljivije povezivanje s kućištem fotoaparata. Prsten za ručno fokusiranje daje vam dodatnu slobodu da precizno određujete fokus prilikom fotografisanja i snimanja video-zapisa.

Pročitajte i:  Održan Canon Inspiration Days

EF 50mm f/1.8 STM – najvažnije prednosti:

· Fantastičan objektiv za portrete

· Brzo, gotovo nečujno fokusiranje

· Sjajne performanse pri slabom svetlu

· Vrhunski oštra i kvalitetna slika

Kompaktan dizajn omogućiće vam da ga koristite gde god da se nalazite

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,