Canva sada može da kreira slike na osnovu tekstualnih upita kroz Stable Diffusion integraciju

Popularna platforma za kreiranje sadržaja Canva je integrisala Stable Diffusion model teksta u sliku i sada će omogućiti korisnicima da generišu slike kucanjem komandi zasnovanih na tekstu.

PCPress.rs Image

Alat je još uvek u razvoju

Canva-in alat za pretvaranje teksta u sliku radi na način koji traži od korisnika da opišu sliku koju žele da vide. Funkcija je u razvoju, stoga korisnici mogu očekivati da će rezultati vremenom postati bolji. Novi Text-to-Image biće dostupan za više od 100 miliona korisnika Canve, omogućavajući im da svoju maštu pretvore u slike dok kucaju tekstualni opis svojih slika.

Da bi ga isprobali, korisnici bi trebalo da otvore Canva veb lokaciju, kreiraju dizajn i kliknu na više u meniju sa leve strane. Zatim bi trebalo da pronađu alatku za pretvaranje teksta u sliku i počnu tako što će ukucati opis svoje slike i izabrati tip slike koju žele da generišu. Dok Canva omogućava korisnicima da generišu nove slike pomoću veštačke inteligencije za pretvaranje teksta u govor koju je razvio Stable Diffusion, ona takođe omogućava korisnicima da prijave slike koje mogu da sadrže nasilje, govor mržnje, golotinju ili drugi neprikladan sadržaj. Na primer, primer upita na platformi glasi: „svetla akvarelna slika koi ribe u jezercu“.

Pored toga, korisnici mogu birati između različitih stilova, uključujući fotografije, crteže, 3D, slikanje i šare. Sa alatom, Canva će korisnicima ponuditi 100 slika dnevno. U intervjuu, Canvin suosnivač i glavni proizvodni direktor Kameron Adams je rekao: „Mi ovo tretiramo kao iskustvo učenja za našu zajednicu“. Dodajući tome, Adams napominje da „želimo da ovu tehnologiju stavimo pred njih jer je to polje u razvoju, a tačan način na koji funkcioniše i način na koji će kupci komunicirati sa njom se još uvek razvija“.

Izvor: Digit.in

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: