ERP 2024

Korisni Web alati

Bilo da se bavite nekom od digitalnih profesija ili blisko sarađujete s dizajnerima i programerima, postoji niz alata koji mogu da vam olakšaju svakodnevni posao.

PCPress.rs Image

Canva.com

Prvi i osnovni alat koji će vam, ako nemate svoje dizajnere, video-majstore i slične stručnjake toliko pomoći da ćete svaki dan zahvaljivati onoj koja ga je izmislila. Osim što vam nudi veliki broj templejta, ilustracija, animacija, videa, Canva vam omogućava da jednim klikom obrišete pozadinu na fotografiji, kreirate PDF, vizit-kartu ili bilo šta drugo što vam padne na pamet. Prava revolucija na polju dizajna i video-montaže za amatere. A ono što je najbolje, uz svoju besplatnu verziju, pun pristup svim alatima košta oko 12 dolara mesečno. Ako mene pitate – cena potpuno opravdana, ja bih i više platila.

Photopea.com

Besplatan alat koji ima mnoge karakteristike Photoshop-a te u njemu možete da otvarate fajlove iz Photoshop-a, Illustrator-a, Indesign-a i drugih programa. Sve ono što kao korisnik bez Adobe paketa niste mogli da vidite, uz ovaj alat sada možete. U Photopea okruženje (kao i u Canvu) možete učitati svoj font, s tim što se u Photopea ništa ne sačuva, osim ako to ručno ne sačuvate. Svako zatvaranje taba ili prozora sa sobom odnosi i sve što ste tamo napravili.

Pročitajte i:  Nestaju mnoge web stranice nastale između 2013. i 2023.

ConvertCase.net

Morate brzinski da tekst pretvorite iz velikih u mala slova a Word nije pri ruci? Ovaj alat nudi vam baš to. Paste-ujte tekst i odaberete želite li da sva slova budu mala, početna velika, sva velika i slično. U njemu možete da generišete i tekst s većim razmakom između slova, naopak tekst i slično.

Remove.bg

Želite da uklonite neku pozadinu sa fotografije? U samo dva klika na remove.bg to možete brzo da uradite. Alat nije idealan, može da ostavi neke sitne artefakte, ali to kasnije možete da sredite u nekom programu za editovanje fotografija.

ILovePDF.com

Odličan i jednostavan alat za spajanje više PDF-ova, razdvajanje, konvertovanje u druge vrste fajlova i iz njih. Tu je i opcija compress PDF-a (ako je preveliki za vaše potrebe) i još puno toga. Kako mu samo ime kaže – I love it!

PiliApp.com

Ovaj Web alat koristim uglavnom za generisanje emotikona onda kada mi se ne nude neki koji mi zatrebaju jer se ovde nalaze baš svi dostupni. Osim emotikona, ovde možete pristupiti jednostavnom alarmu, kalkulatoru procenata, pretvoriti tekst u govor, random generisati liste i još puno toga.

Pročitajte i:  Nestaju mnoge web stranice nastale između 2013. i 2023.

PCPress.rs Image

Loom.com

Jednostavan dodatak za Chrome koji dobro dođe kada morate da snimate prezentaciju ili sebe, pa čak i jedno i drugo istovremeno.

PlayPhrase.me

Unesite bilo koju frazu na engleskom i ovaj alat će izbaciti video-klipove filmova u kojima se ta fraza pominje. Ako se bavite sadržajem, dobro će vam doći. Uz to je i zabavan.

Infogram.com

Alat sam otkrila baš davno i još uvek je besplatan! Pomoću njega možete da napravite lepe infografike i tako date malo života nekom dosadnom tekstu ili podacima.

BlankSlate.io

Alat koji je uvek tu kada se drugi alati/servisi ne otvaraju ili pri ruci nemate baš nikakav papir na kome biste nešto zapisali. Običan beli „papir“ koji je tu za vas, samo počnete da kucate.

Grammarly.com

Ako pišete na engleskom a niste potpuno sigurni u ispravnost rečenica, Grammarly će ispraviti neke jednostavne greške poput pogrešnog spelovanja, članova koji fale i slično. Za kompleksnije ispravljanje i bolju upotrebu reči moraćete da platite.

Pexels.com

Besplatni stock mediji, odnosno fotografije i video-sadržaji, ali ne bilo kakvi već kvalitetni. Nije ni blizu besplatnom stock-u koji je neupotrebljiv. Ovaj je zapravo i te kako upotrebljiv, a autore možete i podržati donacijom.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,