CarGo pokrenuo studentski volonterski servis: Pomoć za najstarije i najugroženije

Povodom uvođena vanrednog stanja i molbe da stariji sugrađani ostanu kod kuće, Udruženja građana „CarGo“ zajedno sa studentima sa više fakulteta najavilo je danas najveću volontersku akciju za pomoć najugroženim članovima našeg društva tokom koje će CarGo svakog dana dostavljati hranu i sve što je neophodno bakama i dekama.

PCPress.rs Image

Akcija “Mladi za stare”

Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja CarGo je istakao da akcija „Mladi za stare“ predstavlja ujedinjenje svih nas, a posebno studenata u borbi za starije sugrađane u situaciji kada su najviše izloženi opasnosti zbog virusa Covid-19.

„Država je proglasila vanredno stanje. Umesto rasta privrede, od danas, kao društvo moramo da pokažemo rast solidarnosti. Naša zemlja je donela određene mere i apelovala na sve građane. Mi smo čuli poziv na pomoć i apele zbog čega smo potpuno na raspolaganju Srbiji i njenim građanima“, rekao je Vučić.

Govoreći o načinu realizacije akcije, dostavljanje namirnica krenuće od srede, a stariji sugrađani ili njihovi unuci, deca, mogu da se jave na brojeve telefona ….. ili na e-mail pomocnajstarijima@gmail.com.

Nemanja Antonijević, student i predstavnik organizacije „Forum studenata prava“ podsetio je da je trebalo da studenti održe tribinu o pravnom slučaju CarGo ispred Pravnog fakulteta, ali da su zbog proglašenja vanrednog stanja, rastuće pandemije i velikog broja potencijalno ugroženih, odlučili da je otkažu i da se bore delima, tako što će biti tu kako bi se realizovala pomoć za najstarije i najugroženije.

PCPress.rs Image

Zajedno sa studentima našeg i drugih fakulteta, uz CarGo, organizovaćemo studentski volonterski servis. Vreme je da mladi budu tu za starije u ovakvoj situaciji kada samo zajedno možemo lakše i bezbolnije da prođemo kroz ovaj period pandemije“, istakao je Antonijević.

Spremaju se nove akcije

Vučić je pozvao sve mlade ljude da se pridruže CarGo timu, kako bi akcijom pokrili što veći broj građana.

On je najavio da će CarGo pored pomoći starijim sugrađanima, biti tu da pomogne i herojima društva, onima koji svakodnevno daju sve od sebe i rizikuju sve da bi sačuvali zdravlje svih nas.

PCPress.rs Image

Pored neizmerne zahvalnosti, za lekare i sve medicinske radnike koji se bore sa ovom pandemijom, spremamo akcije kako bismo im pomogli i olakšali svakodnevnu borbu za život svih nas“, istakao je predsednik CarGo.

Vučić je pozvao građane da prate savete nadležnih organa i da ostanu kod kuće i dodao da je za sve koji moraju da se kreću i odlaze na posao CarGo tu kao pokretni servis koji je preduzeo veliki broj mera kako bi svi korisnici bili sigurni – od kontiunirane dezinfekcije, čišćenja i pranja automobila više puta dnevno, pa sve do organizovanja saradnje sa zdravstvenim ustanovama.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,