BIZIT plus

Google nudi 150 miliona evra za digitalne medijske inovacije

Kroz program Digital News Initiative Innovation Fund, Google će podržati visokokvalitetno novinarstvo u tehnologiji i inovacijama. Aplikacije za Google-ov poziv za dodelu grantova za inovacije u digitalnim medijima treba da pokažu novi način razmišljanja i razvoja biznis modela, čak i načina na koji publika konzumira vesti u digitalnoj sferi.

PCPress.rs Image

„Novi pristupi nikad nisu bili potrebniji pa je vreme da eksperimentišemo, donesemo inovacije i pokušamo nešto novo. Spremni smo i čekamo da vam pomognemo da ostvarite vaše ideje”, saopštili su iz kompanije Google. Ranije je ta kompanija dodelila 90 miliona evra za 460 projekata iz 29 zemlje. Neki od njih su Archantov projekat Local Recall o modernizaciji arhivskog sadržaja i njegovog približavanja široj publici, kao i Reutersov planirani video servis Ampersand koji će spajati kratke klipove i praviti personalizovane informativne programe.

Aplikacije treba da imaju jasno naznačen finansijski plan, osim onih projekata gde će prototipi tek biti razvijani i testirani. Granica za pojedinačni projekat je milion evra, a izuzeci su mogući za velike međunarodne i međusektorske saradničke projekte.

Pročitajte i:  Google sign-in i sign-up stranice imaju novi dizajn

Izvor: PressGazette

Facebook komentari: