Caviar iPhone X Tesla ima solarnu ploču na zadnjem delu

Ruska kompanija Caviar, koja proizvodi prilagođene iPhone modele, te im dodaje zlatne ploče i druge elemente za koje smatra da bi mogli da privuku kupce velike platežne moći, lansirala je iPhone X Tesla sa solarnom pločom na zadnjoj strani. To je drugi prilagođeni Apple-ov model iz Caviar-a ove godine, a posle iPhone X modela, čije je kućište presvučeno Seymchan meteoritom, koji je predstavljen u septembru.

PCPress.rs Image

Prema stručnjacima iz kompanije, dovoljno je da se solarna ploča okrene ka izvoru energije, te da se baterija uređaja napuni. Telefon ima i takozvani PVD (Physical Vapor Deposition) omotač, za koji se koristi material koji se sa kućištem spaja na molekularnom nivou i štiti od korozije, te ploču koja uređaj čini otpornim na udarce. Pored kamere se nalazi i zlatna pločica, koja ima dekorativnu funkciju, a stakleno kućište iPhone-a X zamenjeno je titanijumskim, te su ivice presvučene 24-karatnim zlatom.

Caviar kaže da je samo-punjivi iPhone X inspirisan naučnicima poput Nikole Tesle, Steva Jobsa i Elon Muska, iako skeptici pretpostavljaju da se oni možda ne bi odlučili za ovakav dizajn.

Cena prilagođenog uređaja sa 64 GB memorije za skladištenje biće 4.445 dolara, a onog sa 256 GB memorije čak 4.700 dolara. Energija Sunca je još uvek besplatna.

Izvor: GSM Arena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,