Čekajući Apple-ov wireless punjač

Mark Gurman ponovo najavljuje wireless punjač koji će raditi slično kao odbačeni AirPower. Prema navodima Bloomberg-a, Apple i dalje radi na modelu koji će puniti uređaje kao što su iPhone, Apple Watch i AirPods, odjednom.

PCPress.rs Image

Kada će punjač biti lansiran?

Iako Apple najavljuje wireless punjač od 2017. godine (kada je bilo reči da će biti lansiran 2018.), još uvek se čeka na predstavljanje proizvoda. 2019. godine, Apple je otkazao ovaj projekat, ali glasine o njegovoj realizaciji ponovo se pomaljaju.

Apple je, u međuvremenu, izbacio MagSafe punjač, uključujući i MagSafe Duo, koji može puniti iPhone i Apple pametne satove u isto vreme (premda je Duo samo verzija sa 2 wireless punjača). Ako je Gurman u pravu, novi Apple-ov punjač moći će da puni sva tri pomenuta tipa uređaja odjednom.

Gurman veruje da Apple pokušava da razvije rešenje koje se neće oslanjati na kontaktnu induktivnu tehnologiju punjenja. Prema njegovim rečima, Apple radi na dugodometnom i kratkodomentnom wireless rešenju i planira da se, u budućnosti, svi njeni proizvodi pune na ovakav način.

Pročitajte i:  Stiže Apple Freeform aplikacija za programere

Kada su u pitanju nova rešenja za punjenje, već dugo se priča o takozvanom “reverznom wireless punjenju” za skorije iPhone serije. Najbliže se došlo sa MagSafe baterijskim pakovanjem, koje može da prima snagu od iPhone-a, kada je uređaj uključen i puni se.

Izvor: MacRummors

 

 

 

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,