BIZIT plus

CEO Slack-a Stewart Butterfield napušta kompaniju

Trenutna potpredsednica Salesforce-a, Lidiane Jones naslediće Stewart-a na mestu izvršnog direktora.

PCPress.rs Image

Slack je pokrenut 2013.godine

Suosnivač i izvršni direktor Slack-a, Stewart Butterfield napušta kompaniju u januaru. Lidiane Jones, trenutno je izvršna potpredsednica u matičnoj kompaniji Salesforce.

Ovaj potez dolazi samo nekoliko dana nakon što je Salesforce najavio da će izvršni direktor kompanije, Bret Taylor takođe otići početkom 2023.godine. Međutim, Butterfield kaže da ti postupci nisu povezani. „Ovo nema nikakve veze sa Bret-ovim odlaskom. Ovo se planira već nekoliko meseci! Samo je tajming čudan“, navedeno je na internom kanalu Slack-a.

Slack je pokrenut 2013.godine i brzo se pozicionirao kao dominantna aplikacija. On je razvijen prvenstveno za poslovnu komunikaciju. Međutim, danas se suočava sa oštrom konkurencijom Microsoft Teams-a, koji je skoro udvostručio svoje dnevne korisnike u svakoj od poslednje dve godine. U 2020. godini, Slack je Evropskoj komisiji podneo antimonopolsku žalbu protiv Microsoft-a. Slack je tvrdio da povezivanje Microsoft-a sa Office paketom daje nepravednu prednost kompaniji. Kasnije te godine, Salesforce je objavio da kupuje Slack za 27,7 milijardi dolara, što je njegova najveća akvizicija do sada.

Pročitajte i:  Salesforce pregovara o kupovini kompanije Informatica

Portparol Salesforce-a je rekao: „Stewart je neverovatan lider koji je stvorio neverovatnu, voljenu kompaniju. On je pomogao u vođenju uspešne integracije Slack-a u Salesforce i danas je Slack utkan u Salesforce Customer 360 platformu.“

Izvor: Engadget

Facebook komentari: