ePlaneta

Renault integriše Waze u svoj infotainment sistem

Aplikacija je sada dostupna u novim Renault Austral Hibrid i Megane E-Tech EV modelima.

PCPress.rs Image

Waze je spreman da se proširi na druga vozila i brendove

Waze je najpopularnija aplikacija za navigaciju u Francuskoj. Aplikacija je izabrala partnerstvo sa francuskim proizvođačem automobila Renault-om kako bi lansirao novu, namensku verziju aplikacije za automobile. Nova verzija aplikacije dostupna je na infotainment sistemima preko Google integracije i to u modelima Austral Hibrid i Megane E-Tech EV.

Naravno, već uveliko je moguće koristiti Waze na Android Auto-u tako što se može instalirati kao aplikacija sa pametnog telefona. Šta je to što je sada drugačije? Sada će vozači Renault-a moći da instaliraju aplikaciju direktno u infotainment sistem i da je koriste bez potrebe za mobilnim uređajem.

„Kada vozite, možete iskusiti bezbednija i praktičnija putovanja. Na ovaj način eliminišete korišćenje pametnog telefona“, stoji u saopštenju kompanije na blogu. „Sa ovim novim iskustvom, vozači Renault-a će imati sva Waze rutiranja u realnom vremenu, navigaciju i upozorenja. Zatim, biće im omogućena podešavanja, postavke i sačuvane lokacijei to sve u ekranu svog automobila.“

Najnoviji multimedijalni sistem u Renault-u podržava CarPlay i Android Auto i ima veliki broj unapred instaliranih aplikacija kao što su Google mape i Spotify. Waze je moguće instalirati ili iz Play prodavnice u navedenom infotainment sistemu vozila ili iz Renault-ove namenske aplikacije.

Waze je spremna da se proširi na druga vozila i brendove. Kompanija navodi da se „raduje što će ovo odlično iskustvo vožnje doneti većem broju korisnika širom sveta 2023. godine“.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,