CEO Ubisoft-a izneo plan za promenu toksične kulture kompanije

Nedelju dana nakon pokretanja istrage zbog mnogobrojnih tvrdnji o uznemiravanju i nedoličnom ponašanju, CEO Ubisoft-a izdao je obaveštenja o tome šta kompanija radi da bi promenila stvari.

PCPress.rs Image

U pismu objavljenom na njihovom veb sajtu i poslatom mejlom zaposlenima, Yves Guillemot je rekao da se „vrste neprimerenog ponašanja o kojima smo nedavno saznali ne mogu i neće tolerisati“.

To je oštro u suprotnosti sa izveštajima zaposlenih i izjava koje su objavljene interno, navodeći žalbe upućene HR-u u prošlosti za koje su rekli da su ignorisane. Čak je i Chelsea O’Hara, koja je predstavljana kao uspešna priča o programu mentorstva kompanije, pisala obimno o stvarnosti svog iskustva u Ubisoft-u, gde se osećala marginalizovano i iskorišćeno.

Interna online platforma za prijavu uznemiravanja

Pored istraga koje su u toku, Ubisoft kaže da je postavio online poverljivu platformu za uzbunjivanje na kojoj ljudi mogu da prijave maltretiranje ili drugo neprikladno ponašanje, a koje vodi treća strana. Guillemot je takođe rekao da će uzdrmati Uredničku grupu koja nadgleda kreativne odluke, za koje Kotaku napominje da imaju spisak sastavljen isključivo od belih muškaraca.

Inače, Ubisoft dodaje šefa za raznolikost i uključenost koji direktno podnosi izveštaj CEO-u, a direktor projekata Lidwine Sauer imenovana je za šefa kulture radnog mesta gde će „ispitati sve aspekte kulture naše kompanije“ i predložiti promene. Ostale promene uključuju dalji pregled njihovih politika, niz preslušavanja i globalno istraživanje kako bi se pomoglo identifikovanju drugih područja koja treba rešiti.

Pročitajte i:  Ubisoft - glumac Princa od Persije zamenjen 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,