BIZIT 23

CES 2018 zbog velikih kiša na dva sata ostao bez struje

Niko ne očekuje nestanak struje na najvećem tehnološkom sajmu, ali se 10. januara upravo to dogodilo, te su učesnici i posetioci CES 2018 bili svedoci kada je skup tehnoloških giganata ostao bez električne energije, i kada je deo zakazanih dešavanja utonuo u tamu.

PCPress.rs Image

Tako je glavna hala zdanja u Las Vegasu, u kojem se sajam održava, ostala bez električne energije u 11:20 časova po lokalnom vremenu, te je prošlo dva sata dok su organizatori objavili da je problem regulisan. Za pomračenje su okrivili pljusak koji se dogodio nešto pre toga, a posetioci su evakuisani iz zgrade, te im je povratak omogućen tek kada se tehnološki sajam iz srednjeg ponovo vratio u novi vek.

U prostoru koji je bio pogođen nestankom struje svoje proizvode, pored drugih, izlažu i kompanije LG, Samsung i Sony, a reporteri su tokom nestanka struje izveštavali da je obezbeđenje tokom trajanja evakuacije sprečavalo posetioce da uđu u severnu halu, u kojoj izlažu Toyota, Nissan i Ford. Consumer Technology Association, koja organizuje događaj, zatražila je izvinjenje od učesnika i posetilaca, ali su mnogi, i pored toga, otvoreno izražavali svoje negodovanje, te su odbili da prisustvuju ugovorenim sastancima.

Pročitajte i:  Mario Kart Tour prošao cilj

Nestanku struje prethodile su velike kiše 9. januara, a zbog kojih je Google zatvorio jedan od svojih izložbenih prostora. To je ujedno bio i prvi kišni dan u Las Vegasu u prethodnih 116 dana, te je obeležio najvlažniji januarski dan od kada se beleže meteorološke prilike u ovom gradu. Jedan od zaposlenih na sajmu CES 2018, a koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da su kiše oštetile kablove kojima se isporučuje električna energija do centralne hale, te da je to dovele do nestanka struje.

Izvor: BBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,