CES 2018 zbog velikih kiša na dva sata ostao bez struje

Niko ne očekuje nestanak struje na najvećem tehnološkom sajmu, ali se 10. januara upravo to dogodilo, te su učesnici i posetioci CES 2018 bili svedoci kada je skup tehnoloških giganata ostao bez električne energije, i kada je deo zakazanih dešavanja utonuo u tamu.

PCPress.rs Image

Tako je glavna hala zdanja u Las Vegasu, u kojem se sajam održava, ostala bez električne energije u 11:20 časova po lokalnom vremenu, te je prošlo dva sata dok su organizatori objavili da je problem regulisan. Za pomračenje su okrivili pljusak koji se dogodio nešto pre toga, a posetioci su evakuisani iz zgrade, te im je povratak omogućen tek kada se tehnološki sajam iz srednjeg ponovo vratio u novi vek.

U prostoru koji je bio pogođen nestankom struje svoje proizvode, pored drugih, izlažu i kompanije LG, Samsung i Sony, a reporteri su tokom nestanka struje izveštavali da je obezbeđenje tokom trajanja evakuacije sprečavalo posetioce da uđu u severnu halu, u kojoj izlažu Toyota, Nissan i Ford. Consumer Technology Association, koja organizuje događaj, zatražila je izvinjenje od učesnika i posetilaca, ali su mnogi, i pored toga, otvoreno izražavali svoje negodovanje, te su odbili da prisustvuju ugovorenim sastancima.

Pročitajte i:  Tojota i BYD hibridna tehnologija 

Nestanku struje prethodile su velike kiše 9. januara, a zbog kojih je Google zatvorio jedan od svojih izložbenih prostora. To je ujedno bio i prvi kišni dan u Las Vegasu u prethodnih 116 dana, te je obeležio najvlažniji januarski dan od kada se beleže meteorološke prilike u ovom gradu. Jedan od zaposlenih na sajmu CES 2018, a koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da su kiše oštetile kablove kojima se isporučuje električna energija do centralne hale, te da je to dovele do nestanka struje.

Izvor: BBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,