Slučaj iPhone baterije u Cirihu – povređeno sedam osoba

Baterija jednog iPhone uređaja eksplodirala je u Apple prodavnici u Cirihu, te je tom prilikom povređeno sedam osoba. Radnja je odmah evakuisana, pa se pedesetoro ljudi, što posetilaca, što zaposlenih, našlo na ulici Bahnhofstrasse – jednoj od najskupljih šoping avenija na svetu.

PCPress.rs Image

Ovo je još jedan u nizu problema koji prate kompaniju Apple u poslednje vreme, a nevolje sa baterijama pojavile su se još početkom oktobra, a odmah posle puštanja u prodaju iPhone-a 8 plus, kada su dva kupca iz Azije svoje probleme podelili na društvenim mrežama, te se požalili na čudne okolnosti pod kojima su ostali bez svojih aparata. Stručnjaci su tom prilikom pretpostavili da su oštećenja uređaja nastala usled uvećanja baterije, te dodali da problem ne ugrožava bezbednost korisnika.

Da stručnjaci nisu bili u pravu pokazuje slučaj baterije u Cirihu, koja je usled eksplozije jednom od zaposlenih nanela manje opekotine, te izazvala potencijalno trovanje kod onih koji su udisali isparenja posle nezgode. Iako ni jedna od sedam povređenih osoba nije hospitalizovana, na mestu nesreće se našlo nekoliko vatrogasnih, te vozila hitne pomoći, a stručnjaci sa Forenzičkog instituta u Cirihu ispituju uzroke koji su doveli do preteranog zagrevanja baterije.

Pročitajte i:  iPhone skoro 20 godina kasnije 

Izvor: Mirror

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,