ePlaneta

CES 2024 – Razer ažurira svoju Iskur gejmersku stolicu sa ‘6D’ lumbalnim sistemom 

Novi Razer-ovi dodaci na CES 2024 su podjednako raskošni kao što biste očekivali.

PCPress.rs Image

Kompanija takođe predstavlja 11-portni USB-C dok i montažnu svetlosnu traku

Na ovogodišnjem sajmu, kompanija predstavlja naslednika svoje prve gejmerske stolice, 11-portni USB-C dok, gejmerski jastuk sa HD haptikom i svetlosnu traku koja se montira na monitor sa Chroma RGB osvetljenjem.

Razer Iskur V2 gejmerska stolica

Razer Iskur V2 Gaming Chair je naslednik originalnog modela iz 2020. godine. Glavna karakteristika novog modela je “6D Podesivi i Prilagodljivi Lumbalni Sistem”. Opisan kao jedinstven, lumbalna podrška ima mehanizam sa oprugama koji se prilagođava težini tela i položaju, zajedno sa ručnim kontrolama za izbočenje i visinu lumbalnog dela.

Razer tvrdi da je prikupio povratne informacije od strane stručnjaka za ergonomiju i gejming zajednica prilikom dizajniranja Iskur V2. Stolica može da se naginje do 152 stepena i omogućava kontrolu nagiba. Uključuje jastuke visoke gustine pene i napravljena je od sintetičke kože EPU klase. Kompanija je opisuje kao stolicu koja nudi “veliku prilagodljivost u visini, položaju i uglu”, i ima jastuk od memorijske pene za glavu.

Iskur V2 košta 650 dolara i dostupna je za poručivanje od danas na Razer-ovom sajtu.

Razer USB C Dock

Razer takođe ima novi 11-portni dock koji je kompatibilan sa Windows PC-jevima, Mac računarima, iPad uređajima i Chromebook-ovima. Što se tiče portova, Razer USB C Dock ima četiri USB-A, dva USB-C, gigabit ethernet, HDMI, 3.5mm audio combo jack i slotove za UHS-I SD i microSD kartice.

HDMI port doka može izlaziti do 4K pri 60Hz, a audio priključak podržava 7.1 surround zvuk. Dodatak je napravljen od aluminijumske legure, a njegovi USB portovi podržavaju punjenje laptopova od 85 W.

Razer USB C Dock košta 120 dolara i dostupan je danas na Razer-ovom sajtu.

Project Esther jastuk

Nakon akvizicije kompanije Interhaptics 2022. godine, Razer predstavlja Project Esther, “prvi gejming jastuk sa HD haptikom na svetu”, što zvuči kao da je moglo biti napravljeno pomoću Mad Libs-a tematizovanog na CES-u. Jastuk još nije najavljen kao komercijalni proizvod (bar ne još uvek), ali je dizajniran da istakne Razer Sensa haptiku.

Slično veličini i obliku zasebnih masažera za stolice, Project Esther stolica se prostire tamo gde sedite duž leđa. Programeri mogu kontrolisati “usmerenost, iskustva sa višestrukim aktuatorima i integraciju sa različitim platformama i perifernim uređajima” Sensa-e. Tehnologija je “plug-and-play”, automatski konvertujući zvuk u HD haptiku.

Stolica nudi “širokopojasnu, visokodefinitivnu haptiku”, zahvaljujući 16 ugrađenih aktuatora. Ima podesive trake, a Razer tvrdi da je kompatibilna sa većinom gejming i kancelarijskih stolica. (Ako ikada stigne na tržište, možda može pomoći onima opsednutim haptikom da uštede novac na gejmerskim stolicama.) Podržava nisku latenciju kako bi osigurala da vibracije ostanu sinhronizovane bez kašnjenja sa vašim gejming ili medijskim sadržajem.

Aether Monitor Light Bar

Razer voli RGB osvetljenje, i kompanija ima novu traku koja to dokazuje. Aether Monitor Light Bar je montažni dodatak sa LED diodama sa prednje i zadnje strane.

Traka ima indeks rendiranja boja (CRI, ocena tačnosti boja) od 95 i može osvetliti površinu od 60cm x 30cm (oko 2 x 1 stopa). Njeno Chroma RGB osvetljenje podržava preko 16,8 miliona boja i “mnoštvo efekata osvetljenja”.

Traka takođe uključuje osetljive dodirne kontrole. Njena osvetljenost, temperatura boje i Chroma efekti su svi prilagodljivi korisniku. Podržava Matter standard za pametne domove, a korisnici mogu podešavati njene postavke putem Razer Gamer Room aplikacije.

Aether Monitor Light Bar će biti dostupan u martu za 130 dolara.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,