ePlaneta

Četvrta sezona NIS Energy: nova energija za budućnost

Da li se sećate početaka u karijeri i prvog posla? Sigurno nije bilo lako, posebno ako se uzme u obzir da manjak radnog iskustva često može da se okarakteriše kod poslodavca kao prepreka. Na sreću, danas kompanije sve više razumeju značaj privlačenja mladih profesionalaca.

PCPress.rs Image

Upravo sinergija talenta, mladosti i obrazovanja kreira visokokvalitetni kadar, što je svojevrsni „džek-pot” za razvoj kompanija, njihovo poslovanje, ali i budućnost zajednice u celini. Mladi su ti koji predstavljaju novu energiju u čijoj su osnovi sveže ideje, drugačiji način razmišljanja i inovativan pristup rešavanju poslovnih izazova s kojima se svakodnevno susrećemo.

Među kompanijama koje su prepoznale značaj angažovanja mladih profesionalaca nalazi se i kompanija NIS koja je nedavno otpočela četvrtu sezonu NIS Energy programa. Reč je o sveobuhvatnom jednogodišnjem edukativnom programu u kome svaki polaznik dobija svog mentora i prolazi kroz različite obuke, ali i stiče praktične veštine, nakon čega dobija individualni projekat iz određene oblasti. Ove godine deo tima koji čini oko 12.000 zaposlenih širom Srbije postala su 23 polaznika četvrte sezone NIS Energy programa. Tokom godinu dana rada u kompaniji njih očekuju praktična obuka, poseta sektorima kompanije NIS, teorijska predavanja vodećih stručnjaka iz industrije, ali i trening „mekih” veština, uz posete važnim aktivama kompanije, među kojima su Rafinerija nafte u Pančevu i benzinske stanice NIS-a.

PCPress.rs Image

Među polaznicima kojima je NIS poželeo dobrodošlicu ove sezone je i Ognjen Milutinović, mlađi specijalista za transport na unutrašnjim plovnim putevima:

Pročitajte i:  Kompanija NIS objavila izveštaj o održivom razvoju za 2023. godinu

„Programi kao što je NIS Energy su jako važni za nas, mlade ljude, zato što direktno iz studentske klupe, bez ikakvog iskustva, kada smo na važnoj raskrsnici života i odlučujemo o tome kakva će nam biti budućnost, i kada smo možda najnesigurniji, dobijamo šansu da steknemo upravo tu sigurnost, budućnost i stabilnost uz znanje i iskustvo koje dobijamo svakog dana”, kaže Ognjen.

Svi oni će imati podršku mentora koji će biti njihov oslonac, motivator i edukator tokom trajanja programa. Iva Terzić, rukovodilac Službe za biznis planiranje, jedna je od njih:

„Svoju ulogu mentora u NIS Energy programu vidim kao odgovoran zadatak putem kog treba da prenesemo znanje, poglede i ljubav prema poslu. Obično se ceo život pamte prvi poslovi, prve kolege, prvi mentori. U tom smislu je važno da pažljivo pristupimo tom zadatku jer predstavljamo nekog ko treba da uvede mlade ljude u jedan novi svet”, uverena je Iva.

PCPress.rs Image

Nakon završetka programa, polaznicima se otvara i mogućnost stalnog zaposlenja u NIS-u, ukoliko za to postoji obostrani interes. Do sada je zaposleno 100 odsto polaznika, što govori u prilog kvalitetu samog programa i njegovoj širini na osnovu koje su polaznici nakon godinu dana spremni da samostalno nastave dalje usavršavanje u ovoj kompaniji i primene stečene veštine i znanja. Priliku da učestvuju u NIS Energy programu imaju master studenti ili diplomci Fakulteta organizacionih nauka, Ekonomskog, Mašinskog, Rudarsko-geološkog, Saobraćajnog, Elektrotehničkog, Tehnološkog, Tehnološko-metalurškog, Tehničkog i drugih srodnih fakulteta.

Pročitajte i:  Počela osma sezona programa „NIS Calling“: Više od 40 studenta na praksi u NIS-u

U NIS-u navode da kao društveno odgovorna kompanija i kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Srbiji, mogućnost prvog zaposlenja u kompaniji vide kao vetar u leđa mladim ljudima, koji su na početku svoje karijere i kojima je svaka pružena prilika veoma dragocena. Istovremeno veruju da će upravo posvećenost i znanje mladih dati novi impuls u razvoju kompanije koji će obezbediti održivo poslovanje NIS-a i u budućnosti.

nis.rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,