ChatGPT klon navodno stiže 8. februara

Google sprema nešto što upućeni zovu „hitnim događajem“, a tema su AI alati i njihova upotreba u pretraživanju interneta. Reakcija je sasvim sigurno u vezi s ChatGPT fenomenom.

PCPress.rs Image

Tvrdi se da će pretraživanje postati prirodnije nego ikada pre, te da će biti mnogo intuitivnije, što znači da će rezultati biti precizniji. To što se Google bavi ovom temom znači da je ChatGPT klon blizu, a događaj je zakazan za 8. februar i prenosiće se uživo, između ostalog i na platformi YouTube.

U svemu učestvuje i partnerska kompanija Alphabet, čiji je izvršni direktor juče saopštio da će korisnici uskoro moći da iskuse najnovije chatbot  jezičke modele koji će ići u paru sa Search alatkom. Već se govori o “Apprentice Bard” chatbotu koji koristi LaMDA tehnologiju, a koji radi skoro isto kao ChatGPT – korisnici postavljaju pitanja, chatbot nudi što preciznije odgovore.

U kompaniji Google se eksperimentiše i s posebnom Search stranicom koja će takođe raditi po principu pitanje-odgovor, a sve ovo ukazuje da je ChatGPT ozbiljna konkurencija. Istina je da se u kompaniji često preterano reaguje na konkurenciju, pa ostaje da se vidi šta su nam to spremili za 8. februar.

Pročitajte i:  Apple prototip AI alata animira slike koristeći tekstualne opise 

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,