ERP 2024

ChatGPT sa pristupom internetu izlazi iz beta faze

OpenAI je izveo pretraživanje veba uživo iz beta verzije. Kompanija je lansirala ovu funkciju ranije ove godine pre nego što je povukla nakon što je dodatak nastavio da prikuplja podatke iz paywall sadržaja. Pored toga, alatka za generisanje slika sledeće generacije DALL-E 3, koja se integriše sa ChatGPT radi lakšeg postavljanja upita, sada je dostupna u beta verziji za ChatGPT Plus i Enterprise pretplatnike.

PCPress.rs Image

Sada kao standardna opcija

Pretražujte pomoću Bing-a, kako se formalno naziva pregledanje veba uživo, više ne zahteva od pretplatnika da prebace beta opciju u postavkama chatbot-a. Sada je dostupna kao standardna opcija u padajućem meniju ispod selektora modela GPT-4.

Ova funkcija je važna jer, podrazumevano, popularni chatbot ima datum prekida znanja u septembru 2021. godine, ostavljajući ga bez znanja o aktuelnim događajima. „Pregledavanje je posebno korisno za zadatke koji zahtevaju ažurirane informacije, kao što su pomoć u tehničkom istraživanju, pokušaj odabira bicikla ili planiranje odmora“, objavila je kompanija na X (bivši Twitter) prošlog meseca.

Pročitajte i:  ChatGPT i saveti za lakši život: Bot ima granice

U međuvremenu, DALL-E 3 je sada dostupan u beta podešavanjima za ChatGPT pretplatnike. Dok je DALL-E 2 pokrenut pre ChatGPT-a i imao je zasebnu veb lokaciju, nova verzija je dostupna u okviru ChatGPT-a, omogućavajući da u okviru jedne aplikacije rade sve.

OpenAI je prošlog meseca rekao da je DALL-E 3 „značajno bolji“ u razumevanju namere korisnika, posebno sa dugim i detaljnim upitima. Kompanija kaže da je bolja u prikazivanju slika, uključujući ruke (sa kojima se mnogi AI generatori slika muče). Pored toga, alatka vam omogućava da prilagodite rezultate unosom naknadnih upita na prirodnom jeziku. Za razliku od prethodne verzije, kompanija kaže da DALL-E 3 odbija pokušaje da oponaša stilove živih umetnika, pomažući joj da se izbegnu potencijalne tužbe.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: