Google Play igre za PC dobijaju podršku za 4K

Google dodaje neke nove funkcije u Google Play igre Beta na računaru, svoju uslugu koja vam omogućava da igrate Android igre na računaru, uključujući podršku za 4K rezoluciju ekrana na „podržanim monitorima“ i za popularne kontrolere za igre na konzolama. Google je detaljno opisao ažuriranja u postu na blogu Arjun Dayal, direktora proizvoda Google Play igara.

PCPress.rs Image

Sa novom podrškom za 4K, sada možete da birate svoje rezolucije ekrana dok ste u igri. „Jednostavno pritisnite Shift + Tab u bilo kojoj igri da biste izabrali iz menija podržanih rezolucija“, kaže Dayal.

Kontrolori igara koji su sada podržani uključuju Xbox Series X / S kontroler, Xbox One kontroler, Sony DualSense kontroler za PS5 i njegov DualShock kontroler za PS4. Google nije jedina kompanija koja olakšava korišćenje vaših drugih kontrolera na svojoj platformi; Apple je dodao podršku za iOS za DualSense i Xbox Series X kontrolere sa iOS 14.5, dok je Valve predstavio DualSense podršku u Steam-u 2020.

Dayal post na blogu takođe ima nekoliko drugih ažuriranja. Dayal kaže da je u katalogu Google Play igara dostupno više od 3.000 igara, uključujući nove dodatke Clash of Clans i Clash Royale. Google takođe dodaje traku za pretragu u odeljak „Sve igre“ Google Play igara na računaru kako bi olakšao pronalaženje određene igre.

Pročitajte i:  Google Chat će uskoro rezimirati razgovore na zahtev

Google polako proširuje beta verziju Google Play igara za PC, lansirajući prvobitno u tri zemlje u januaru 2022. godine, u otvorenoj beta verziji u SAD i nekoliko drugih zemalja u novembru 2022. i u Evropi i Novom Zelandu u maju.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,