BIZIT plus

ChatGPT za iOS dobija podršku za Siri i nove prečice

Stiže podrška za iPad uređaje i funkcija drag and drop.

PCPress.rs Image

Korisnici Android-a i dalje čekaju na aplikaciju

OpenAI je najavio nekoliko novih ažuriranja za svoju iOS aplikaciju, uključujući integraciju prečica. Sada možete da kreirate ChatGPT prompt u prečicama i da ga sačuvate kao vezu između AI alata i različitih aplikacija. Korisnici mogu da zatraže od ChatGPT da odgovori na problem ili potraži činjenicu. Zatim mogu da pošalju odgovor svom prijatelju ili ga sačuvaju kao belešku. Takođe, sada možete zamoliti Siri da pokrene ChatGPT ili kreira ove prečice. ChatGPT za iOS već koristi prepoznavanje govora Whisper za glasovni unos, a Siri dodatno proširuje svoju dostupnost.

Nova funkcija drag and drop integriše ChatGPT na iOS uređaje, omogućavajući vam da izvlačite poruke iz njegovog interfejsa u druge aplikacije. Pomalo liči na ručnu verziju prečica, tako da je na vama koji metod ćete koristiti.

ChatGPT će takođe biti bolje podržan na iPad uređajima. Ranije, iPad korisnici nisu mogli da otvore aplikaciju preko celog ekrana kada je koriste. OpenAI je ranije formatirao aplikaciju samo za ekrane veličine iPhone-a. Sada će aplikacija moći da se otvori preko elog ekrana pružajući bolju kontrolu i korišćenje.

Pročitajte i:  Denon dodaje Siri svojim pametnim zvučnicima 

Nakon nedavne ekspanzije ChatGPT-a na Apple-ove platforme, OpenAI je u maju lansirao iOS aplikaciju za korisnike u SAD-u a uskoro će je proširiti na još 11 zemalja. Pre ovih ažuriranja, aplikacija je već sinhronizovala razgovore s vašim računarom i omogućila pristup GPT-4 za pretplatnike ChatGPT Plus usluge. Dok ChatGPT nastavlja da unapređuje svoje prisustvo na Apple uređajima, vlasnici Android-a i dalje moraju da čekaju na aplikaciju.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,