Chord Electronics je ojačao nivo IT bezbednosti i komunikacija rešenjima Kerio Control i Kerio Connect

GFI Software, dobavljač bezbednosnih i upravljačkih rešenja u poslovnim mrežama, saopštilo je da je kompanija Chord Electronics Ltd., vodeći proizvođač profesionalne hi-fi opreme, odlučila da svoje bezbednosne i komunikacione izazove reši uz pomoć Kerio Control i Kerio Connect. Kompanija je lansirala oba rešenja uz pomoć IT dobavljača Invicta Linux, partnera GFI Software-a u Velikoj Britaniji.

PCPress.rs Image

„U poslednje vreme se dosta razvijamo, a time dobijamo i više pažnje od strane sajber napadača“, rekao je Met Bartlet, izvršni direktor Chord Electronics. „Pored toga, širenjem poslovanja, širimo i opseg naše korporativne mreže, što znači da više zaposlenih treba da komunicira na daljinu ili od kuće koristeći različite tipove uređaja na više platformi.“

PCPress.rs Image

Efikasna zaštita

Iz tih razloga, kompanija je originalno bezbednosno rešenje zamenila hardverskim uređajem Kerio Control, koji pomaže u efikasnoj zaštiti od virusa i malvera, kao i zaštiti korporativne mreže uz pomoć firewall-a i IPS funkcionalnosti. Veoma značajna prednost ovog rešenja je i integrisani VPN koji omogućava zaposlenima da pristupe mreži od kuće jednako bezbedno kao da sede u kancelariji. Ovo je bilo posebno korisno tokom nedavnog zatvaranja uzrokovanog pandemijom.

Pročitajte i:  Vaša bezbednost je uvek na sigurnom uz Samsung Galaxy kontrolnu tablu za privatnost i bezbednost

PCPress.rs Image

Kerio Connect rešenje prvenstveno obezbeđuje kompaniji pristup e-pošti i kalendarima u bilo koje vreme, sa bilo kog mesta i sa bilo kog uređaja. Ovo je ključno u današnjem radnom okruženju Chord Electronics-a, pošto zaposleni koriste širok spektar uređaja, uključujući PC i Mac računare i pametne telefone koji rade na Windows 10, MacOS, Linux i mobilnim platformama. Važan element koju pruža Kerio Control jeste  mogućnost bezbednog rada sa sopstvenog uređaja (BYOD).

PCPress.rs Image

„Iako je teško precizno kvantifikovati prednosti oba instalirana rešenja, sa sigurnošću mogu da kažem da bi bez njih proteklih 12 meseci bilo mnogo izazovnije za nas i da bismo imali značajan finansijski uticaj na poslovanje“, dodao je Met Bartlet.

O Chord Electronics

Chord Electronics je vodeća britanska kompanija u svojoj oblasti, koja od 1989. godine razvija i proizvodi moćnu hi-fi audio opremu kako za redovne korisnike tako i za profesionalne studijske aplikacije. Kompanija proizvodi širok spektar proizvoda od pojačala snage do integrisanih pojačala, pretpojačala, DAC konvetora i prenosivih muzičkih strimera. Svoje proizvode isporučuje direktno u prodavnice u Velikoj Britaniji i preko distributera širom sveta.

Pročitajte i:  Zaštita kritične IT infrastrukture - OPSWAT

PCPress.rs Image

O GFI

GFI Software razvija najsavremenija IT rešenja koja omogućavaju preduzećima da nadgledaju, upravljaju i štite svoje mreže uz minimalne potrebe administracije. GFI podržava komunikacione i bezbednosne platforme za desetine hiljada svojih klijenata koristeći rešenja za mrežnu bezbednost, web nadgledanje, antispam, upravljanje zakrpama, upravljanje ranjivostima, slanje faksova i arhiviranje. GFI prodaje svoje proizvode preko globalne mreže hiljada prodajnih partnera. Kompanija je dobitnik brojnih nagrada i sertifikata, uključujući Microsoft Gold ISV Partner sertifikat. Više o kompaniji GFI Software možete pronaći na zvaničnom sajtu!

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,