Chrome će uskoro moći da konvertuje PDF fajlove

Google će uskoro olakšati interakciju sa PDF-ovima ako imate slab vid. Kompanija Chrome dodaje tehnologiju OCR koja može da konvertuje PDF-ove u tekst koji ih čini pristupačnijim, posebno ako želite da ih čitač ekrana čita naglas.

PCPress.rs Image

Nova funkcija će učiniti internet sadržaj dostupnijim

Ova funkcija će biti dostupna u narednim mesecima. Kompanija takođe planira da proširi funkcionalnost izvan Chrome-a kasnije ove godine, iako nije rekla koje bi platforme mogle da dobiju nadogradnju. Uvod dolazi kao deo šireg obrazovnog pokreta koji uključuje licenciranje aplikacija za školske Chromebook-ove i besplatan pristup Adobe Express-u u SAD-u. Administratori će takođe imati strožu kontrolu nad onim čemu studenti i profesori mogu da pristupe na svojim Chromebook-ovima.

Funkcija čitanja naglas PDF-a je uglavnom namenjena učionicama, gde će učenici sa problemima sa vidom lakše čitati skenirani materijal za časove ili neophodne istraživačke članke. Međutim, ovo će takođe učiniti internet dostupnijim za širu javnost. Nije neuobičajeno da web sajtovi stavljaju uslove korišćenja usluge ili druge važne informacije u PDF-ove. Nadogradnja stavlja te informacije na dohvat više ljudi.

Pročitajte i:  “Visokorizična ranjivost” pronađena u Google Chrome-u i Microsoft Edge-u 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: