ERP 2024

Apple AirPods Pro može da izmeri temperaturu

Neki AirPods će dobiti novu funkciju za zdravlje sluha, koju podržava iOS 17, koja može da proveri da li imate potencijalne probleme sa sluhom i da može da odredi vašu telesnu temperaturu preko ušnog kanala, navodi Bloombergov Mark Gurman u današnjem Power On biltenu. On takođe kaže da će sve Apple-ove nove slušalice uključivati USB-C i da kompanija planira nove modele AirPods Pro i AirPods Max – ali ne misli da će novi hardver uskoro doći.

PCPress.rs Image

AirPods već podržavaju audiograme — audio profile koji govore AirPod-ovima gde je vaš sluh možda najslabiji kako bi se mogli prilagoditi vašim sposobnostima sluha. Trenutno možete da generišete audiogram koristeći aplikaciju Mimi, koju bi Apple predstavljao Sherlocking — zloglasna Appleova tendencija da preklopi funkcije i aplikacije trećih strana u svoj operativni sistem — sa ugrađenom funkcijom za testiranje sluha.

Druge bežične slušalice takođe imaju slične mogućnosti. Jabra Elite 75t je 2020. godine dodao funkciju pod nazivom MySound koja kreira prilagođene zvučne profile nakon što pušta niz tonova u svakom uhu i podstiče korisnike da tapnu na ekran kada čuju buku, a Nothing Ear 2 je lansiran sa sopstvenim testom sluha i funkcija audio profila ove godine.

Pročitajte i:  Kako povezati AirPods sa Xbox konzolama

Gurman kaže da Apple takođe istražuje pozicioniranje AirPod-a kao slušnih pomagala, sada kada je FDA odobrila prodaju slušnih aparata bez recepta bez recepta.

Zatim je Gurman dodao da bi budući AirPods mogli da izmere vašu temperaturu pomoću ušnog kanala. Glasine da će Apple to učiniti sežu još krajem 2021. godine, a Apple Watch Series 8 je prošle godine predstavio nešto slično, iako kao relativnu temperaturu koja se zaista koristi samo za praćenje menstrualnog ciklusa.

Proširenje praćenja temperature na AirPods bi moglo biti preciznije, kaže on, i potencijalno bi omogućilo Appleu da preciznije kaže korisniku ako počne da se razboli. Gurman nije rekao da li će ovo biti ekskluzivno za AirPods Pro, ali izgleda verovatno.

Loša vest iz Pover On biltena je da ažurirani AirPods Pro možda neće uskoro doći. Gurman veruje da su nove zdravstvene funkcije udaljene „nekoliko meseci ili čak godina“, i da iako bi USB-C AirPods možda uskoro mogli da dođu, sami AirPods Pro su do sada u trogodišnjem ciklusu osvežavanja. Veličina uzorka od dva teško da je dovoljna da se kaže da će tako uvek biti, ali činjenica da su AirPods Pro druge generacije objavljeni tek prošle godine ne sluti dobro za novi par ove godine.

Pročitajte i:  Masovna proizvodnja dva nova AirPods modela počinje u maju

S druge strane, analitičar lanca snabdevanja Ming-Chi Kuo je u martu rekao da očekuje da će USB-C verzija AirPods Pro-a doći kasnije ove godine, u drugom ili trećem kvartalu, i da Apple izgleda da nema planove ni za jedno ni drugo. originalni faktor forme AirPods-a ili veći AirPods 3. Moguće je da bi novi hardver mogao biti samo novo kućište sa ažuriranim portom za punjenje, slično onome što je Apple uradio kada je predstavio samostalnu futrolu MagSafe za AirPods Pro 2021. godine.

Kuo je takođe u januaru predvideo da će AirPods od 99 dolara i novi set AirPods Max-a doći uskoro, već sledeće godine.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,