Chrome: Nadogradnja koja štedi bateriju

Skoro 14 godina od kada se prvi put pojavio, Chrome je postao pijavica – pregledač koji crpi bateriju. Pored energije troši i memoriju, pa je Google odlučio da preduzme nešto i pregledač sredi tako da ne ugrožava uređaje.

PCPress.rs Image

Uprkos tome što je nemilosrdan prema uređajima na kojima se pokreće, Chrome je najpopularniji internet pregledač na svetu. Eksperti su više puta pokušali da reše ovaj problem, a najozbiljniji korak napravljen je s nedavno objavljenim ažuriranjem – Chrome 110 za Windows, Mac i Chromebook je stigao s modovima za uštedu memorije i energije.

PCPress.rs Image

Radi se o Memory Saver i Energy Saver koji će se u nekoliko narednih nedelja aktivirati na svim ažuriranim pregledačima, a korisnici sve mogu da podese i ručno. Ušteda memorije se postiže tako što se tabovi koji su neko vreme neaktivni, a rade u pozadini, zatvaraju sve dok korisnik ne odluči da im se vrati. Kada je baterija u pitanju, mod za štednju energije se uključuje kada je pri kraju, što je korisno svima koji zavise od svojih uređaja čak i kad su daleko od punjača.

Pročitajte i:  Redizajn Google Contacts čini dodavanje novih kontakata intuitivnijim

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,