Chrome: Najvažnije ažuriranje u poslednjih nekoliko godina

Google 2020. godinu završava, kako se tvrdi, velikim unapređenjima za Chrome. Poslednji update se tako opisuje kao najveće poboljšanje u poslednjih nekoliko godina, što je značajno uprkos tome što ovaj pregledač drži ubedljivo najveći broj korisnika.

PCPress.rs Image

Velike promene

Promene koje stižu sa novim ažuriranjem utiču na to da se pregledač popravi na nekoliko frontova. Prva je u vezi sa tabovima, a funkcioniše tako što aktivne tabove stavlja na prvo mesto, dok oni koji se ne koriste ostaju u pozadini. Na taj način se CPU opterećenost smanjuje čak pet puta, te se trajanje baterije produžava za više od sat vremena. Druga utiče na to da je čak i pokretanje Chromea brže, te se pregledač aktivira za 25% brže nego ranije, dok se stranice otvaraju za 7% brže i koriste manje energije i RAMa nego pre.

Tu je i tab search, koji će najkorisniji biti onima koji se u ovoj sekciji često izgube. Korisnici će tako moći da vide sve otvorene tabove, bez obzira u kojem se prozoru nalaze, te da brzo nađu onaj koji im je u datom trenutku potreban. Pored toga i address bar postaje brži i korisniji, a uz pomoć nečega što se naziva Chrome Actions – funkcija koja pomaže da se željeni zadaci obave uz samo nekoliko klikova.

Pročitajte i:  Google kažnjen sa 177 miliona dolara u Južnoj Koreji

Sve promene zajedno čine jedno od značajnijih ažuriranja u poslednje vreme, a koncentrišu se na efikasnost, koja je u moderno doba u samom vrhu neophodnih osobina svakog proizvoda.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,