Data centri 2024

Čista kuća: Kako izgleda najbolji robot-usisivač?

Sve je više robota-usisivača – uređaji koji se sami uključuju i isključuju, pune i mapiraju sobe kako bi ih što bolje očistili nisu više ništa neobično. Iz kuća su stigli i u dvorišta, u bašte i na travnjake, a neki su naravno bolji od drugih.

PCPress.rs Image

Yarbo je na primer bio popularan 2022. godine i upravo je to – autonomni robot za travnjake koji može da obavlja svakojake zadatke. Ume da kosi, da čisti sneg i opalo lišće, ali i da premešta različite predmete – kosilice, kolica, čak manje automobile. Dakle vrlo korisna stvar za one koji ne vole dvorišne poslove. Kreće se samostalno i uspešno izbegava prepreke, a može sam i da se puni. Vlasnici mogu da ga uključe i puste na „slobodu“, da sam održava i kosi, te radi druge stvari, u zavisnosti od godišnjeg doba.

Korisnici i dalje ipak više pažnje poklanjaju kućnim robo-čistačima, a nedavno su izašli rezultati testiranja u kojima se tvrdi da je Roomba j7 najbolji. Prosečan robot-usisivač košta oko 300 evra, a J7 je nešto skuplji – košta oko 550 evra. Eksperti tvrde da se isplati – AI Roomba odlično čisti, pridružena aplikacija je sjajna i nudi mnogo korisnih funkcija, lako se popravlja i lepo izgleda.

Pročitajte i:  Najbrži humanoidni robot na svetu

Roomba j7 je pobedio u konkurenciji od pedesetak drugih robotskih usisivača, što znači da bi stvarno mogao da bude najbolji. Prvi je Roomba usisivač s AI sistemom za izbegavanje prepreka, što znači da uz pomoć kamera može da vidi ono što mu se nalazi na putu. Već to opravdava cenu, naravno ako imate budžet za usisivače novog doba.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,