BIZIT plus

Stiže uskoro: Instagram sprema konkurenciju za Twitter

Kompanija Meta sprema konkurenciju za Twitter. U pitanju je Instagram Threads, a do korisnika bi trebalo da stigne već 6. jula.

PCPress.rs Image

Oni koji maštaju o tome da napuste Twitter će to uskoro i moći da učine. Verzije Instagram aplikacije već mogu da se vide u Apple i Google prodavnici, a Meta je objavila i kratki tizer:

https://twitter.com/alexeheath/status/1676123565324918784?s=20

I u Apple i u Google prodavnici se vide slični skrinšotovi aplikacije. Iz priloženog može da se zaključi da će se korisnici na Threads logovati preko Instagram profila, nakon čega će moći da dele postove slično kao na Twitter mreži. Najave dolaze nekoliko dana nakon najnovijeg Twitter haosa – prošle nedelje su blokirani neregistrovani korisnici, što znači da više ne mogu da vide tvitove. Mnogi zbog toga nisu mogli da koriste platformu, što je izazvalo brojne probleme zbog kojih je sve više onih koji napuštaju Twitter.

Elon Musk je na najavu reagovao tvitovima u kojima tvrdi da će Meta preko nove aplikacije prikupljati podatke o korisnicima, što bi mogao da bude problem. Naravno, ako se ispostavi da Musk piše istinite stvari.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Instagram i Threads više neće preporučivati politički sadržaj korisnicima