Top50 Glas publike

CLICO Webinar o SCADA sajber bezbednosti

Kompanija CLICO Srbija organizuje webinar “Uvod u sajber bezbednost SCADA sistema”, na kome će biti moguće saznati više o praksi u zaštiti mreža, kao i o temi hakovanja industrijskih postrojenja uopšte. Reč je o temi koja nije uvek u fokusu medija i javnosti, iako industrijska postrojenja upravljaju ili kontrolišu isporuke vode, struje, prirodnog gasa i druge osnovne servise.

PCPress.rs Image

Automatizacija i daljinska kontrola ovakvih sistema se ostvaruje kroz mrežu u SCADA (supervisory control and data acquisition) tehnologiji.  SCADA bezbednost predstavlja praksu u zaštiti (SCADA) okruženja, što su tradicionalni sistemi koji se koriste u industrijskim okruženjima. Preko njih se obezbeđuje upravljanje na daljinu mnogim servisima, kao i automatska kontrola. Kao i IT mreže, i SCADA mreže su ranjive na napade, a posledice mogu biti katastrofalne. Stoga je pomalo čudno što o hakovanju industrijskih postrojenja ne čujemo češće.

Kompanija CLICO Srbija će webinar u petak, 1.2. u 10h posvetiti upravo ovoj temi. Predavač će biti Ivan Mladenović, Regional Manager CLICO Adriatic. On će govoriti o osetljivim tačkama SCADA mreže, potencijalnim rizicima i načinima odbrane. Webinar nosi naziv “Uvod u sajber bezbednost SCADA sistema”.

Pročitajte i:  Prevaranti varaju druge prevarante

Na webinar se možete prijaviti ovde. Predviđeno je da traje 45 minuta, biće održan na srpskom jeziku, a predviđena je i Q&A sesija u okviru koje će zainteresovani moći da postavljaju pitanja.

Agenda webinara je sledeća:

1. SCADA, ICS, OT – terminologija i značenja
2. “Mitovi” u vezi SCADA bezbednosti
3. Studije slučaja ozbiljnih SCADA bezbedonosnih incidenata
4. Bezbedonosni standardi vezani za SCADA/OT sisteme
5. Fundamentalni principi SCADA/OT bezbednosti
6. Audit metode SCADA okruženja
7. Dobra praksa u projektovanju SCADA okruženja

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,