ERP 2024

Coca-Cola zainteresovana i za Knjaz Miloš

Prodaja proizvođača čuvenog srpskog Plazma keksa kompaniji Coca-Cola HBC izgleda neće biti i jedina poslovna saradnja sa kompanijom Moji brendovi, u čijem je vlasništvu bio Bambi. Direktor Mojih brendova, Andrej Jovanović izjavio je da je kompanija Coca-Cola zainteresovana i za kupovinu Knjaza Miloša, saznaju Večernje novosti. U okviru kompanije Moji brendovi, posluju kompanije Imlek i Knjaz Miloš, kao i Bambi koji bi uskoro trebalo da pređe u ruke Coca-Cole HBC AG, sa sedištem u Grčkoj.

PCPress.rs Image
Izvor: Screenshot YouTube

Već se uveliko priča da je američka Coca-Cola iz Atlante, čiji je Coca-Cola HBC (Hellenic Coca-Cola) lokalni partner, zainteresovana i za kupovinu kompanije Knjaz Miloš. Time bi, ukoliko ne prodaju fabriku vode Rosa, bili vlasnici i Aqua viva i Knjaz Miloš voda.

Da podsetimo, Coca-Cola je kupila Bambi od fonda Mid Europa Partners za 260 miliona evra, i čeka se još odobrenje Komisije za zaštitu konkurencije. “Plazma keks će se služiti uz svaku kafu u lancu kafeterija Costa coffee koji je u vlasništvu Coca-Cole”, rekao je Jovanović. Costa coffee ima više od 3.400 kafetrija u 31 državi, a do 2016. godina poslovala je i na srpskom tržištu.

Pročitajte i:  Uzbudljiva Xiaomi ponuda za sve ljubitelje tehnologije

List prenosi i da se u poslovnim krugovima priča da je kupovina Knjaza Miloša dogovorena. Nije tačno da smo prodali Knjaz Miloš kompaniji Coca-Cola. Ako pitate da li su oni zainteresovani za kupovinu, mogu da kažem da jesu. Ako je neko kao Coca-Cola dobar partner, onda postoji mogućnost”, rekao je Jovanović za Večernje novosti. Ukoliko dođe do ove akvizicije, Coca-Cola bi imala oko 40% tržišnog udela, što je na granici monopola.

Kako prenosi list, u poslovnim krugovima se spekuliše da postoji opcija i da bi Coca-Cola, ukoliko ne prođe antimonopolisku komisiju, mogla da proda Rosu kompaniji Nestle. Jovanović je rekao i da Imlek očekuje razvoj, jer će u narednih godinu dana dobiti najbolju fabriku u Evropi. Nakon toga će, prema njegovim rečima, biti poznato da li će Imlek biti prepoznat od nekih multinacionalnih igrača.

Izvor: N1

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,