BIZIT plus

Coinbase Earn: Kriptovalute kao nagrada

Kripto-menjačnica Coinbase pokrenula je 18. maja Earn servis koji korisnicima iz više od 100 zemalja omogućava da „zarade“ kriptovalute, a nakon što testiraju nove decentralizovane protokole, reše određene zadatke, te odgovore na pitanja u okviru specijalno kreiranih kvizova.

PCPress.rs Image

Lista zemalja u kojoj je Earn dostupan uključuje Sjedinjene Američke Države, Veliku Britaniju, najveći deo Evropske Unije, Kanadu, Singapur, Australiju, Hongkong  kao specijalnu administrativnu oblast Narodne republike Kine, Novi Zeland, Južnu Koreju, Tajvan, te druge. I oni korisnici koji borave u zemljama koje trenutno nisu na listi mogu da se prijave kako bi ušli na listu čekanja, te pristupili Earn servisu čim ovaj postane dostupan u njihovoj zemlji. Kriterijumi za prijavljivanje, pored geografske lokacije, uključuju i proveru ličnih podataka, a kako bi se proverilo da li je korisnik ranije učestvovao u nekoj prevari.

Earn je lansiran još 2018, i korisnicima omogućava da dođu do kriptovaluta tako što rešavaju zadatke koji su u vezi sa četiri kripto-projekta: Stellar Lumens, Zcash, Basic Attention Token i 0x, koji uključuju gledanje kratkih video sadržaja, odgovaranje na pitanja koja su u vezi sa nekim projektom, te pozivanje prijatelja da se pridruže Earn-u. Nagrade se kreću od jednog do četrdeset dolara, u zavisnosti od projekata i zadatka, a u kriptovalutama koje su karakteristične za projekata u vezi sa kojim su postavljena pitanja i zadaci.

Pročitajte i:  Bitcoin troši više od dva procenta električne energije u SAD-u

Izvor: Mashable

Facebook komentari: