Tesla Model S: Kuća na točkovima

Ljubitelji Tesla automobila već neko vreme traže „kuću na točkovima“, te ova konačno stiže, ali ne direktno iz kompanije.

PCPress.rs Image

Već nekoliko godina se pokušava da se kamperima, te onima koji žive na putu, obezbede električna rešenja, pa će Model S iz kompanije Tesla postati osnova jednog od njih. Većina prethodnih rešenja nema zadovoljavajući pogonski sklop, pa je, na primer, Iridium E Mobile motorhome može da prelazi tek 200 kilometara po jednom punjenju, a Dethleffs tek 160. Preduzimač Travis Rabenberg odlučio je da to promeni, te za svoj model iskoristi vozilo koje već ima zadovoljavajući pogonski sklop. Za osnovu je uzeo Model S kompanije Tesla, te bi prototip uskoro trebalo da se pojavi, a pod imenom Tesla Roamer.

Nova motorna kuća moći će da se kreće brzinom do 240 kilometara na sat, a po jednom punjenju moći će da prelazi oko 320 kilometara, što je Ginisov rekord kada je brzina ovakvih vozila u pitanju. Travis planira da prototip poveze od Velike Britanije do Dubaija, gde će se naći na čelu kolone u okviru World Expo 2020.

Pročitajte i:  CEO kompanije Hertz se povlači nakon debakla sa kupovinom Teslinih EV 

PCPress.rs Image

Ostali detalji o prototipu još uvek nisu poznati, a na fotografijama može da se vidi da je zadnji deo vozila transformisan u odeljak za život, koji se otvara kao šator i na krovu ima solarne ploče.

Izvor: Elektrek

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,