BIZIT plus

Coinbase se gasi jer cene kriptovaluta padaju

Korisnici Coinbase prijavljuju poteškoće u povlačenju sredstava, što povećava strahove usred rasprostranjenog pada cena kriptovaluta.

PCPress.rs Image

Kompanija je potvrdila probleme u twittu „Svesni smo da neki klijenti imaju problema sa trgovanjem i pristupom nalozima na Coinbase i Coinbase Pro. Vaša sredstva su sigurna i mi aktivno radimo na tom pitanju. Uskoro ćemo vam pružiti ažuriranje.”

Ubrzo nakon toga, kompanija je nagovestila da se situacija možda rešava: „Vidimo oporavak nakon implementacije popravke, ali naši timovi nastavljaju da prate situaciju.“

U zajednicama na Redditu, korisnici su prijavili neprekidna kašnjenja u povlačenju, ostavljajući hiljade dolara na koncu. Nedavno je korisnik prijavio da uopšte ne može da pristupi aplikaciji ili web lokaciji.

Zastoj dolazi usred široko rasprostranjenog pada cena kriptovaluta, dodajući posebnu hitnost trgovanju i povlačenju. Bitcoin je pao na ispod 30.000 dolara, izgubivši više od 25 odsto svoje vrednosti tokom mesec dana. Kao i u svakom finansijskom krahu, pad cena je naterao mnoge vlasnike novčića da prodaju svoju imovinu i testirao osnovnu finansijsku infrastrukturu mnogih institucija.

Kao vodeća usluga razmene kriptovaluta i novčanika, Coinbase je posebno teško pogođen krahom. Kompanija je ranije ove nedelje prijavila nagli pad prihoda, a njene akcije su pale za više od polovine vrednosti tokom nedelje. Korisnici su bili posebno potreseni finansijskim podneskom u kojem se sugeriše da se vlasnici Coinbase naloga mogu posmatrati kao neobezbeđeni poverioci u stečajnom postupku, što izgleda sugeriše da bi mogli izgubiti novac sa svojih računa ako kompanija postane nesolventna. Izvršni direktor Coinbase-a Brian Armstrong osporio je te tvrdnje, rekavši da sredstva korisnika nisu u opasnosti.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: