TrendMicro

Collabora Office dobija novi izgled za Android tablete i Chromebookove

Collabora Office je popularna open source alternativa paketu Microsoft Office. Zasnovan je na Libre Office i dostupan je na raznim platformama, uključujući Windows, Linux, iOS i Android.

PCPress.rs Image

Novi update donosi brojna poboljšanja

Ove godine u julu, glavno ažuriranje za kancelarijski paket donelo je podršku za Chrome OS uređaje. Sada tim koji stoji iza Collabora Office objavljuje još jedno značajno ažuriranje koje predstavlja novi izgled za Android tablete i Chromebook uređaje.

Collabora Office 6.4 je sada dostupan korisnicima. Update donosi novi korisnički interfejs za Android tablete i Chromebook-ove, koji uključuje novi NotebookBar za Android tablete i iPad-e, prilagodljiv raspored tabova i poboljšanja brzine učitavanja velikih dokumenata. Pored toga, update donosi poboljšanja interoperabilnosti za Microsoft dokumente na mobilnim uređajima i Chromebook uređajima, uključujući podršku za gradient pozadine na slajdovima, transparentni tekst i bolju podršku za SmartArt.

Povrh svega toga, update donosi i podršku za Dark Mode na Androidu, koja neke od elemenata korisničkog interfejsa i pozadine prebacuje na tamniju temu. Za korisnike Chrome OS-a, najnovije ažuriranje Collabora Office donosi plutajuće akciono dugme za lakši pristup, interaktivno dugme „kreiraj nove dokumente“, podršku za trackpad i touch screen. Ažuriranje takođe uključuje i razne ispravke grešaka iz ranijih verzija.

Pročitajte i:  Tim Cook: „kupite mami iPhone“

Izvor: Xda-developers

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,