BIZIT plus

Ovaj dobro poznati Windows dodatak koristi privremeni kod već 30 godina

Koliko dugo ste ostavili projekat nedovršenim? Ako je vaš odgovor bilo šta manje od “30 godina”, onda čestitamo, pobedili ste Microsoft.

PCPress.rs Image

Dobro izgleda za svoje godine

Programer koji je radio na nekim od najpoznatijih Windows funkcija objavio je post otkrivajući da je UI za jedan od njegovih dijaloških okvira trebalo da bude privremeno rešenje, ali već 30 godina nema pravi redizajn.

“Format drive” dialog UI na Windowsu nije menjao već 30 godina

Vest je objavio Dave W Plummer na svom X feed-u, koji je radio na dugotrajnim Windows funkcijama poput Task Manager-a i legendarnog Windows Pinball-a. Ispostavilo se da UI korišćen za “formatiranje drajva” nije trebalo da bude konačni izgled; to je nešto što je Dave napravio “jednog kišovitog četvrtka u Microsoftu krajem 1994.” kao zamenu za “pravi” UI. Jedini problem je što taj “pravi UI” zapravo nikada nije stigao, što nas podseća na slučaj kada je Microsoftu trebalo 10 godina da omogući funkciju.

Pročitajte i:  Tri saveta za brže pokretanje vašeg Windows računara

Od tada, svaki put kada je Windows korisnik želeo da formatira svoj drajv, koristili su privremeni UI koji je trebao da dobije pravi dizajn pre tri decenije. Ali iskreno, trenutni UI veoma dobro obavlja svoj posao; u ovom trenutku, davanje dugoočekivanog redizajna UI-ja za formatiranje drajva može više ljudi iznervirati nego obradovati. Međutim, biće zanimljivo videti koliko će dugo ovaj “privremeni ček-in” kodiran u jednom popodnevu trajati, dok Microsoft konačno ne odluči da ga uskladi sa ostatkom Windowsa.

Izvor: Xda-developers

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *