Računari i Galaksija

Coming: Virtuelizacijom protiv krize

Virtuelizacija je danaskonferencije strateški trend u    razvoju informacionih tehnologija. Prosto da ne postoji segment u IT oblasti koji nije zahvaćen ovim talasom. Uvođenjem ove tehnologije postižu se neverovatni rezultati do kojih nije bilo moguće doći klasičnim pristupom.

Kako bi ovaj i mnoge druge nove trendove u IT-ju objasnila, kompanija Coming organizovala je seriju konferencija koje su u peridu od 21. do 25. septembra održane u hotelu Hyatt i prostorijama Coming Training centra. Prisutni su imali priliku da od najvećih stručnjaka iz ove oblasti saznaju više o virtuelizaciji kao i tome na koji način iskoristiti nove trendove i model poslovanja prilagoditi uslovima krize.

Kompanija Coming Computer – Engineering do sada je uradila više od šezdeset projekata virtuelizacije, čime je, kako tvrde, samo klijentima u Srbiji napravljena ukupna ušteda od oko dva miliona evra kroz smanjenje investicije u serversku opremu, a uštede na period od tri godine iznosiće preko četiri miliona evra.

Virtuelizaciona revolucija je otvorila prostor za rađanje i realizaciju novih ideja, pa se sve češće pominje termin “cloud computing”. Zasnovan na tehnologiji virtuelizacije, “cloud computing” omogućava korisnicima da ugovaraju svoj IT kao što danas ugovaraju telefonske usloge. Za krajnjeg korisnika je bitno to da plaća usluge onoliko koliko ih je koristio (baš kao što je slučaj sa telefonom) i otkazuje ih onda kada mu to nije neophodno. Na taj način, troškovi korisnika smanjuju se i do četiri puta. Ova tehnologija je već od tekuće godine počela da se primenjuje u Americi, a među prvima u Evropi biće i Srbija.

Više o tome: www.coming.rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: