Commodore 64 se vraća i u full-size varijanti

Prošle godine pojavio se mini Commodore 64 – retro kompjuter, ili bolje reći retro konzola, koja je bila duplo manja od originala. Ona je u sebi imala ugrađene 64 osmobitne igre koje nisu mogle da se dopunjuju. Sada je isti proizvođač najavio i „punokrvnu“ C64 repliku, identične veličine kao original, koja će biti potpuno funkcionalna. THEC64, kako je kompjuter nazvan, uključuje i audio skaliranje, kako bi zvuk bio što sličniji originalu, kao i različite video izlaze preko kojih je moguće prikazati sliku do rezolucije 720p.

PCPress.rs Image

Računar će imati dva moda rada, standardni C64 prikaz u 40 kolona i emulator VIC-20 računara sa 22 kolone. Vlasnici će imati mogućnost da učitaju sopstvene programe, pošto je ostavljena kompatibilnost sa različitim medijima, a podržan je i čuveni Commodore-ov Basic. I ova konzola će imati preinstalirane 64 igre, uključujući klasike kao što su California Games, Boulder Dash, Pitstop II, Uridium…, ali i neke malo manje poznate (Mutant Camels, Hover Bovver, Idris Alpha…). U paketu će se pored samog C64 računara dobijati i USB džojstik sa mikro-svičevima,

Početak prodaje očekuje se u pred same božićne i novogodišnje praznike, a cena ovog računara u Evropi biće 135 €. Za sada se ne zna da li će i kada početi prodaja u Americi. Ako ste zainteresovani, već možete da se registrujete i napravite rezervaciju.

Izvor: Polygon

Facebook komentari: