Computex 2020 odložen za septembar

Danas su Tajvanski savet za razvoj spoljne trgovine (TAITRA) i Tajvanska računarska asocijacija (TCA), dve organizacije koje organizuju Computex godišnji događaj, rekle da planiraju odlaganje za septembar. Umesto da počne 2. juna, konferencija će početi 28. septembra i trajaće samo tri dana umesto pet.

PCPress.rs Image

Odlaganje umesto otkazivanja

Ono što ovde iznenađuje nije činjenica da je Computex još jedna u nizu tehnoloških konferencija koja je pogođena pandemijom, već to što su njeni organizatori uvereni da će uopšte moći da održe događaj. U većini slučajeva videli smo da druge organizacije, poput GSMA i ESA, ove godine potpuno otkazuju događaje poput MWC i E3.

Neke grupe, poput kompanije koja okuplja Game Developers Conference (GDC), najavili su pomeranje događaja za kasniji period ove godine. U ovom trenutku izgleda preuranjeno za održavanje međunarodne konferencije. U međuvremenu, izgleda kao da kompanije još uvek mogu da najavljuju između 2. i 6. juna, a organizatori Computex-a rekli su da će pomoći u objavljivanju novih proizvoda putem interneta. Tako da ljubitelji računara neće morati da čekaju do septembra da saznaju informacije o novom hardveru.

Pročitajte i:  Tajvan optužuje kineskog dobavljača Apple-a za ilegalno vrbovanje tehnoloških talenata

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,