Minecraft vodi đake na besplatan obilazak Međunarodne svemirske stanice

Kako bi pomogli učenicima koji su ostali kod kuće da nastave sa učenjem, u Minecraft-u je na raspolaganju nova tura besplatnog obrazovnog materijala. Mojang je na Marketplace dodao kategoriju Obrazovanje, koja uključuje veliki broj predavanja iz Minecraft: Education Edition.

PCPress.rs Image

Svemirska stanica i Minecraft

Deca bi mogla da ih koriste za obilazak Međunarodne svemirske stanice ili otkrivanje novih stvari o biologiji mora, obnovljivoj energiji i grčkoj istoriji. Đaci će moći da se bave kreiranjem izazova, logičkih zagonetki i kreativnim zadacima pisanja. Neki od materijala zasnovani su na svetovima koje su izgradili tvorci Marketplace-a. Na raspolaganju je desetak obrazovnih programa za podsticanje mogućnosti učenja na daljinu za učenike tokom mera ublažavanja COVID-19 pandemije pod koje spada i praćenje nastave od kuće.

Ovi svetovi od danas su besplatni za preuzimanje na svim Bedrock verzijama Minecraft-a, a biće dostupni bez nadoknade do 30. juna. Ranije ovog meseca Mojang je nastavnicima i studentima sa Microsoft 365 Education nalozima ponudio besplatan pristup Minecraft: Education Edition, takođe do kraja juna.

Pročitajte i:  NELT Grupa i UNICEF formiraju strateško partnerstvo da opreme decu veštinama za 21. vek

Izvor: Engadget

Facebook komentari: