BIZIT plus

ComTrade: portal za online pripremu kvalifikacionog ispita iz matematike za upis u srednju školu

1 I ove godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva Prosvete Republike Srbije i Srpskog poslovnog kluba “Privrednik”, kompanija ComTrade Group  je omogućila upotrebu onlajn sistema za uvežbavanje i simulaciju kvalifikacionog ispita iz matematike za upis učenika u srednju školu.

Zadaci na portalu, koji se nalazi na adresi www.comtrade.com/fabrikaznanja/matematika , omogućavaju učenicima da vežbaju zadatke iz matematike po oblastima i da se testiraju sami, tako što će im sistem prema određenim pravilima, i slučajnim izborom zadataka, generisati test sličan onome koji će rešavati na ispitu. Na ovaj način budući srednjoškolci će biti u prilici da steknu uvid u svoje znanje, kao i utisak kako izgleda pravo polaganje sa 17 odabranih zadataka u vremenskom ograničenju od 2 sata za koje test treba da se uradi na predstojećem kvalifikacionom ispitu.

2 Ovaj portal za online pripremu kvalifikacionog ispita iz matematike za upis u srednju školu, koji je razvio ComTrade, deo je društveno odgovornih aktivnosti naše kompanije, koje promovišu znanje kao najvažniji kapital u dobu u kojem živimo, i pomoć mladim ljudima da prihvate i na najbolji način koriste informacione tehnologije. Ovo je važan prvi korak ka unapređenju postupka polaganja prijemnih ispita i njegovoj digitalizaciji.

Pročitajte i:  Intel je i dalje najveći proizvođač računarskih procesora

Izvor: ComTrade Group

Facebook komentari: