Copilot se uvodi na više uređaja sa Windows 10 i 11 operativnim sistemom 

Microsoft poslednjih dana dodaje Copilot u mnoge usluge, ali nije svima dostupan.

PCPress.rs Image

Još uvek nemate Copilot? Ne brinite – stiže uskoro

Pošto je ova funkcija još uvek u fazi pregleda, Microsoft ju je pustio samo odabranom broju korisnika u svrhu testiranja. Srećom, testiranje se čini uspešnim, jer je Redmondski gigant potvrdio da će više ljudi dobiti pristup Copilot-u bez obzira na to koriste li Windows 10 ili 11.

Copilot stiže na više računara sa Windows 10 i 11 operativnim sistemom. Kako je najavljeno na Microsoft Learn-u, kompanija je spremna da počne sa uvođenjem Copilot-a na više računara. Ako koristite Windows 11 i želite da isprobate Copilot, imate sreće; Microsoft počinje sa proširenim uvođenjem 23. marta. Možda neće odmah biti dostupan na vašem računaru, ali ne bi trebalo dugo da čekate da koristite ovog AI asistenta na svom računaru. Microsoft napominje da će se Copilot automatski omogućiti ako koristite Windows 11 23H2, ali će ostati onemogućen ako koristite Windows 11 22H2.

Pročitajte i:  Ovaj dobro poznati Windows dodatak koristi privremeni kod već 30 godina

Ako koristite Windows 10, moraćete malo da sačekate

Računari koji ispunjavaju uslove i rade na Home i Pro izdanjima Windows 10, verzija 22H2, i koji nisu upravljani od strane organizacije, počeće da dobijaju Copilot u Windows-u kasnije ovog meseca. Ovo nastavlja uvođenje Copilot-a u Windows 10 koje je započeto u novembru 2023. Ova trenutna faza uvođenja će do kraja maja dosegnuti većinu ciljanih uređaja sa Windows 11 i 10 operativnim sistemom.

Da biste dobili najviše iz Microsoft Copilot-a, obratite pažnju na taskbar. Kada vaš računar dobije ažuriranje, trebalo bi da vidite Copilot logo tamo. Klikom na njega otvara se Copilot i omogućava vam da komunicirate sa njim. Ako niste prijavljeni, dobićete 10 upita, a ako jeste, nema ograničenja. Takođe možete proveriti kako koristiti Microsoft Copilot za neke korisne savete.

Izvor: Xda-developers

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *