Windows 11 Notepad funkcija pomoći će vam da pišete sa sigurnošću

Od dobijanja podrške od Copilota do obećanja da će pomoći korisnicima da pišu tekst sa različitim tonovima i dužinama uz “Cowriter”, Notepad aplikacija bila je u vestima u poslednjih nekoliko meseci iz dobrog razloga.

PCPress.rs Image

Alat za proveru pravopisa u Notepad-u pomoći će vam da izražavate svoje ideje bez brige o pravopisnim greškama Pored toga, Microsoft ima još jednu planiranu funkciju za Notepad koja će vas spasiti od štamparskih grešaka.

Microsoft radi na alatu za proveru pravopisa za aplikaciju Notepad, omogućavajući vam da efikasno izražavate svoje misli bez brige o pravopisnim greškama. Ne samo da će proveravati pravopisne greške, već će Notepad takođe moći automatski da ispravlja te greške tako da ne morate da gubite vreme. Ali ako želite da poboljšate svoje veštine pravopisa, možda ćete želeti da uključite prekidač za proveru pravopisa sa isključenom automatskom korekcijom.

Kako je primetio Windows entuzijasta PhantomOcean3 (@PhantomOfEarth), nadolezeći alat za proveru pravopisa može se uključiti ili isključiti iz postavki Notepad-a. Ali provere pravopisa mogu biti dosadne u određenim slučajevima, kao što je kada pišete tehničke termine, gde čine više štete nego koristi. Tu će mogućnost izbora za koje vrste fajlova proveravati pravopisne greške, biti od velike pomoći u Notepad-u.

Pročitajte i:  Notepad konačno dobija dugo željene funkcije

Trenutno u izradi, alat za proveru pravopisa u Notepad-u će vam omogućiti da isključite proveru pravopisa i automatsku korekciju za određene vrste fajlova. Efikasno, možete zadržati proveru pravopisa uključenu, dok je isključujete za određene tekstualne formate.

Ova funkcija primećena je na Notepad verziji 11.2402.18.0, koja je viša od trenutno dostupnog Notepad-a 11.2401.26.0. Ako uporedite ova dva broja verzije, prva od njih izgleda kao jedno od narednih glavnih ažuriranja. Međutim, nema informacija o tome kada će biti dostupna korisnicima.

Izvor: Xda-developers

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *