Core želi da bude YouTube u industriji razvoja video igara

Core, platforma koja se nada da će pomoći kreatorima da grade igre, lansiran je besplatno i beta fazi. Dostupan je ekskluzivno u Epic Games Store-u i već uključuje preko 20,000 besplatnih igara za igranje u širokom spektru žanrova, uključujući timske multiplayer strelce i RPG-ove. Core-ov autor, Manticore Games, kaže da je preko milion igrača i kreatora koristilo platformu dok je bila u alfa verziji tokom protekle godine.

PCPress.rs Image

Olakšavanje razvoja igara kao ultimativni cilj

Cilj Core-a je da kreatorima olakša razvoj i unovčavanje igara, slično onome što je YouTube uradio za video na mreži, dok igrači dobijaju nepreglednu arkadu visokokvalitetnih igara i sveta koje su stvorili korisnici. Alati za razvoj platforme izgrađeni su poslednjom verzijom Epic-ovog Unreal Engine-a i nude unapred napravljena sredstva koja korisnici mogu prilagoditi, kao i padajuće alate za izgradnju igara. Prilagođeni avatari mogu raditi na različitim iskustvima i oni se mogu povezati sa portalima u igri.

Core-ov pokušaj da razvoj igara učini lakšim i pristupačnijim sličan je snovima Media Molecule-a na PS4. Međutim, Manticore Games pokušava da se istakne dopuštajući kreatorima da monetizuju svoje igre putem svog sistema Perks, koji je pokrenut prošlog decembra. Kreatori imaju različite mogućnosti kako da unovče svoje igre, od kozmetičkih kupovina u igrama do punih mesečnih pretplata, kaže Manticore Games, a nudi kreatorima udeo u prihodu od 50%.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: